Львівщина немає права послабляти карантин

Понеділок, 20 липня 2020, 12:11
Міністерство охорони здоров’я протягом минулого тижня зафіксувало зростання кількості виявлених інфікувань коронавірусом більш ніж наполовину
Львівщина немає права послабляти карантин

Львівщина знову опинилася у «чорному» списку регіонів, які не мають права на послаблення карантинних закладів – сьогодні, 20 липня 2020 року Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлену таблицю показників, які визначають можливість послаблення карантинних заходів у регіоні. Окрім Львівської області послабляти карантин не можуть також місто Київ, Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Львівська область не може послабляти карантинні обмеження із двох причин – по перше перевищено показник виявлення коронавірусу – він склалає 12,61% від загальної кількості тестувань при допустимому рівні 11%. Окрім того МОЗ зафіксувало протягом минулого тижня різке збільшення кількості інфікованих коронавірусом – 50,78% при допустимому рівні 10%. Що ж до показника наповненості ліжкомісць у стаціонарах, які приймають недужих на СOVID-19, то він загалом по області складає 39,52%. Але, зауважимо, на Львівщині велику кількість пацієнтів виписують не за умови одужання від COVID-19, як це відбувається у регіонах із менш напруженою епідемічною ситуацією, а із покращенням. Щодо кількості проведених тестів, то на Львівщині їх проведено протягом минулого тижня 84,3 на 100 тисяч населення регіону.

Місто Київ попало в «чорний список» через перевищення допустомого приросту кількості виявлених інфікованих – він складає у столиці 16,03% при допустимому рівні в 10%. Аналогічна причина входження Вінничини у «чорний список МОЗ», тут кількість виявлених інфікованих протягом минулого тижня збільшилася на 26,28%. Закарпатська область попри падіння динаміки інфікування не може послаблювати карантин, бо тут заповнено недужими на COVID-19 73.90% ліжкомісць у лікарнях. Одеська область попри те, що тут заповнено недужими на COVID-19 лише 7,09% ліжкомісць не може послаблювати карантин через те, що приріст кількості інфікованих в регіоні становить 11,91%, тобто більше за допустимі 10%. Харківська область у «чорному списку» через те, що відсоток виявлення коронавірусу становить 11,54%, тобто перевищує допустимі 11%. Чернігівська область традиційно потрапляє у «чорний список» через те, що у регіоні проводиться дуже мало ПЛР-тестувань – усього 16,71 на 100 тисяч населення при допустимому мінімумі 24 на 100 тисяч населення.

Зазначимо, що попри те, що Львівщина і зокрема місто Львів ніяк не можуть виборсатися із «коронавірусної повені», яка накрила регіон у червні 2020 року, міська комісія із ТЕБ та НС прийняла рішення про дозвіл працювати закладам культури, в тому числі – театрам  і кінотеатрам, тобто установам, які передбачають тривале скупчення людей у закритому та іще й напівтемному приміщенні. Сьогодні Андрій Москаленко, віце-мер Львова із питань розвитку, вкотре похвалився таким рішенням, немов досягненням. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

comments powered by HyperComments