Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 17липня 2020 року

Субота, 18 липня 2020, 14:53
В регіоні і надалі погіршується епідемічна ситуація із коронавірусом – протягом п’ятниці на Львівщині госпіталізовано 97 осіб із підозрою на коронавірус, на самоізоляцію скеровано 201 особу
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 17липня 2020 року

«Коронавірусна повінь», яка накрила Львівську область у кінці травня – в червні 2020 року ніяк не спадає. Вчора на Львівщині із приводу коронавірусу госпіталізовано 97 осіб, на самоізоляцію скеровано 201 особу. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що протягом минулої доби на Львівщині внаслідок проведення 821 ПЛР-теста виявлено 137 нових випадки інфікування коронавірусом. Кількість виявлених інфікованих уже досягла 7891, одужало від коронавірусу із початку епідемії уже 1326 осіб (+ 21 особа за минулу добу), померло у зв’язку із коронавірусом 207 осіб (+ 4 особи за минулу добу). Кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом складає 6358 осіб, тобто 80,57% від загальної кількості інфікованих.

За повідомленням Львівської обласної державної адміністрації, на стаціонарному лікуванні у медичних закладах області загалом у зв’язку із коронавірусом перебуває 859 пацієнтів. Вчора було 892 пацієнти. Таким чином, можна зробити висновок, що протягом минулої доби із стаціонарного лікування на амбулаторне було переведено загалом 126 осіб. Особливо радіти із цієї цифри не слід, оскільки за минулу добу було лабораторно зафіксовано лише 21 випадок одужання від COVID-19, отож із стаціонарного лікування пацієнти виписуються не із повним одужанням, а лише із покращенням стану. Це, вочевидь, вимушений крок, адже потрібно госпіталізувати нових хворих.

У лікувальних закладах обласного підпорядкування у місті Львові загалом знаходиться на стаціонарному лікуванні 431 пацієнт (вчора було 459 пацієнтів), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 164 особи, у Центрі легеневого здоров’я – 145 осіб, у Госпіталі ветеранів війни та репресованих – 119 осіб, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охмадит» – 3 пацієнти дитячого віку.

У комунальних лікарнях міста Львова на стаціонарному лікуванні у зв’язку із коронавірусом перебуває 171 пацієнт (вчора було 185), в тому числі – у 1-ій міській клінічній лікарні – 47 пацієнтів, у 8-й міській клінічній лікарні – 45 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 79 пацієнтів.

У міських і районних лікарнях по Львівській області загалом на стаціонарному лікуванні у зв’язку із коронавірусом знаходиться 250 осіб (вчора було 244 особи), в тому числі: У Стрийській і Стебницькій міських лікарнях – по 59 особі, у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 43 особи, у Новояворівській міській лікарні імені Ю. Липи – 38 осіб, у Рудківській міській лікарні – 31 особа, у Сокальській ЦРЛ – 20 осіб.

У відділеннях інтенсивної терапії та реанімації загалом перебуває 60 пацієнтів із коронавірусом (майже 7% від загальної кількості ушипталених), із них 21 особа перебуває на апаратах штучної вентиляції легенів (2,44%). За даними Ігоря Берника, заступник керівника ЛОІКЛ, у цій лікарні вік 76% пацієнтів перевищує 50 років, решта пацієнтів – у віці від 18 до 50 років. Кількість шпиталізованих в обласні лікарні дітей – 0,7%.

Щодо географії виявлення інфікованих за результатами 17 липня 2020 року, то найбільшу кількість інфікованих – виявлено на території Львівської міської ради – 40 , в т.ч. Львів – 39 випадків, Рудне – 1 випадок.

Лідером за кількістю нових випадків інфікування є Жовківський район – 18 випадків, в тому числі: Воля-Висоцька – 1, Жовква – 4, Крехів – 13.

14 нових випадки інфікування виявлено у Миколаївському районі – 14, в тому числі: Дроговиж – 1; Київець – 1, Крупське – 1, Луб'яна – 1, Миколаїв – 6, Розділ – 1, Стільсько – 1, Новий Розділ – 2. Також 14 нових випадків інфікування зафіксовано у Яворівському районі: Затока – 1, Кожичі – 1, Наконечне Друге – 1, Новояворівськ – 4, Оселя – 1, Рясне-Руське – 1, Яворів – 5.

У Дрогобицькому районі та місті Дрогобичі вчора виявили 13 нових випадки інфікування: Болехівці – 1, Грушів – 1, Підбуж – 1, Дрогобич – 10.

У Перемишлянському районі виявлено 9 нових випадків інфікування, із них: Бібрка – 5, Перемишляни – 3, Підмонастир – 1.

У Золочівському районі виявлено 8 нових випадки інфікування коронавірусом – Білий Камінь – 2, Золочів – 4, Новоселище – 1, Ясенівці – 1.

У Пустомитівському районі виявлено 7 нових випадків інфікування – три у Зимній Воді, Наварія – 1, Сокільники – 1, Холодновідка – 1, Ямпіль – 1.

У Жидачівському, Кам’янко-Бузькому та Турківському районах виявлено по 3 нових випадки інфікування коронавірусом: у Баківцях, Жидачеві, Ходорові, Кам’яці-Бузькій, Сапіжанці, Старому Яричеві, Борині, Дністрику-Дубовому та Лопушанці.

У Сколівському районі віиявлено два випадки інфікування – по одному в Гребенові та Сколе.

По одному випадку інфікування виявлено у Буському, Мостиському та Стрийському районах – по одному в Красне, Мостиськах та Стрию.

comments powered by HyperComments