Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 16 липня 2020 року

П'ятниця, 17 липня 2020, 13:27
Львівщина ніяк не може виборсатися із «коронавірусної повені», яка накрила регіон іще в кінці травня – вчора із підозрою на коронавірус на Львівщині шпиталізували 78 пацієнтів, іще 191 хворого скерували на амбулаторне лікування і самоізоляцію.
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 16 липня 2020 року

Львівщина і далі залишається антилідером в Україні за поширенням коронавірусу – в цьому регіоні із початку епідемії коронавірус виявили уже у 7754 осіб (+ 132 за минулу  добу). Повністю одужали від коронавірусу на Львівщині тільки 1305 осіб, в тому числі 63 за минулу добу. Таким чином, кількість одужалих пацієнтів у відсотках від загальної кількості інфікованих становить тільки 16,83%. Щодо результатів доби 16 липня, то від коронавірусу одужало менше половини від кількості нововиявлених інфікувань. Отож, кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом і надалі зростає – станом на ранок 17 липня 2020 року на Львівщині налічувалося 6246 таких пацієнтів, або 80,55% від загальної кількості інфікованих в регіоні. Зазначимо, що у всій Україні налічується 26877 «активних» пацієнтів із коронавірусом, отож на Львівщину, де проживає тільки біля 6% населення України припадає 23,24% від усіх «активних» пацієнтів із коронавірусом. Нажаль, від початку епідемії на Львівщині уже зафіксовано 203 летальних випадки, пов’язаних із коронавірусом, в тому числі протягом минулої доби відійшло у засвіти 4 пацієнти із коронавірусом.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили, що протягом доби 16 липня 2020 року до лікарень Львівщини було госпіталізовано 78 осіб із підозрою на коронавірус, іще 191 особу було відправлено на самоізоляцію і амбулаторне лікування. Станом на ранок 17 липня 2020 року на Львівщині у зв’язку із коронавірусом на стаціонарному лікуванні перебувало 892 пацієнти. Для порівняння – вчора на стаціонарному лікуванні у Львівській області у зв’язку із коронавірусом перебувало 919 пацієнтів. Із цього можна зробити висновок, що протягом минулої доби із стаціонарів області було виписано загалом 101 особу. Зазначимо, що кількість пацієнтів у яких вчора за даними лабораторних досліджень було зафіксовано одужання від коронавірусу становить лише 63. Отож, більшість пацієнтів із діагнозом COVID-19 були виписані із лікарень не із одужанням, а тільки із покращенням стану.

Зауважимо, що за даними Міністерства охорони здоров’я України протягом доби 16 липня 2020 року загалом по Україні у заклади охорони здоров’я у зв’язку із коронавірусом було госпіталізовано 211 осіб, отож на Львівщину припадає майже 37% всіх випадків «коронавірусної» госпіталізації в Україні. Така ситуація мала б стурбувати владу як області, так і міста Львова і змусти її приймати рішення про посилення карантинних обмежень, таким чином, щоб розірвати ланцюг поширення вірусу. Натомість ми бачимо активні спроби Андрія Садового пролобіювати відкриття кінотеатрів, що може тільки сприяти збільшенню кількості випадків інфікування в регіоні.

У лікарнях обласного підпорядкування у зв’язку із коронавірусом станом на ранок 17 липня 2020 року перебувало 459 пацієнтів (вчора було 459), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 167 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров’я – 162 пацієнти, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 127 осіб. У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» на лікуванні із приводу коронавірусу перебувало 3 дітей. Отож, на обласні лікарні припадає 51,45% всіх шпиталізованих із приводу коронавірусу в області. Щодо пацієнтів, шпиталізованих у обласні лікарні, то відсоток дітей серед них – 0,65%. Інформація про пацієнтів у віковому розрізі є тільки по ЛОІКЛ – тут три чверті шпиталізованих із COVID-19 пацієнтів – люди, які старші за 50 років.

У міських комунальних лікарнях Львова загалом із приводу коронавірусу перебуває 185 пацієнтів (вчора було 195), із них – по 51 особі у 1-ій і 8-й міських клінічних лікарнях, 83 пацієнти – у лікарні швидкої медичної допомоги. У міських лікарнях міста Львова у зв’язку із коронавірусом на стаціонарному лікуванні перебуває 20,74% від усіх пацієнтів, які шпиталізовані у Львівській області.

У районних і міських лікарнях Львівської області загалом перебуває 244 пацієнти (вчора було 262), в тому числі: у Стрийській і Стебницькій міських лікарнях – по 59 пацієнтів, у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 47 пацієнтів, у Новояворівській міській лікарні імені Юрія Липи – 38 пацієнтів, у Рудківській міській лікарні – 24 пацієнти і 17 пацієнтів – у Сокальській центральній районній лікарні.

У відділеннях інтенсивної терапії та реанімації у Львівській області перебуває 60 пацієнтів, із них 24 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Щодо виявлення нових випадків інфікування, то традиційно лідером тут є територія Львівської міської ради, де вчора виявлено 64 нових випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2, всі власне у місті Львові.

Щодо районів Львівської області, то 16 липня 2020 року найбільшу кількість нових випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2 виявлено у Пустомитівському районі – 8, із них два випадки – у Сокільниках і по одному випадку у Бережанах, Гончарах, Звенигороді, Лисиничах, Поршні та Солонці.

На другому місці за кількістю виявлених вчора інфікованих коронавірусом Кам’янко-Бузький, Миколаївський і Яворівський райони де виявлено по 6 нових випадків інфікування SARS-COV-2: по два випадки у Кам’янці-Бузькій, Дроговижу і Івано-Франковому, і по одному випадку у Горпині, Забужжі, Кукезові, Ременові, Кагуїві, Миколаєві, Новосілках-Опарських, Тростянці, Калинівці, Новояворівську, Черниляві і Шклі.

По чотири нових випадки виявлені у Золочівському та Перемишлянському районах: по три випадки у Підгайчиках і Перемишлянах і по одному випадку в Заставному та Чуперносові.

По три нові випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2 зафіксовано у Жовківському (всі у Новій Кам’янці), Самбірському (Верхівці – 2, Стрілковичі – 1) районах.

По два нових випадки інфікування коронавірусом виявлено у Жидачівському, Дрогобицькому, Мостиському, Сколівському, Сокальському та Турківському районах. По два нових випадки у цих районах зафіксовано у Судовій Вишні і Жидачеві, по одному в Модричах, Стебнику, Кам’янці, Плав’є, Гуті, Спасові, Братківцях, Дашаві, Лопушанці та Турці.

У Буському та Городоцькому районах Львівщини зафіксовано по одному випадку інфікування коронавірусом у Задвір’ї та Підзвіринці.

Щодо міст обласного підпорядкування, то у Самборі зафіксовано 4 нові випадки інфікування коронавірусом, у Стрию – 2 випадки, у Трускавці – 1.

Отож, на територію Львівської міської ради, де за даними Держстату України проживає 754,73 тис. осіб, тобто 30% від загальної чисельності населення Львівської області (2507,454 тис. осіб), припадає 48,48% від усіх зафіксованих вчора випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2.

comments powered by HyperComments