Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих і географія інфікування за 15 липня 2020 року

Четвер, 16 липня 2020, 11:42
У поєдинку Львівщина vs коронавірус і далі, як видно, перемагає коронавірус – за минулу добу виявлено майже 200 нових випадків інфікування, госпіталізовано 88 осіб
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих і географія інфікування за 15 липня 2020 року

Львівщина і далі залишається епіцентром коронавірусної епідемії в Україні – за результатами проведення 1144 ПЛР-тестів виявлено 197 випадків інфікування (17,22% від кількості проведених тестів). Залишок тестів в холодильниках лабораторій – 496 проб. За минулу добу із підозрою на коронавірус на Львівщині госпіталізовано 88 осіб, іще 205 осіб скеровано на самоізоляцію. Такі дані подає прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

За даними Львівської ОДА, станом на ранок 16 липня 2020 року у Львівській області від початку епідемії COVID-19 уже інфікувалося 7622 особи (в т.ч. вчора виявлено 197), одужало – 1242 особи (в тому числі за минулу добу – 75 осіб), померло у зв’язку із коронавірусом уже 199 осіб, в тому числі 6 осіб протягом минулої доби. Загалом на Львівщині налічується 6181 «активний» пацієнт із коронавірусом, тобто 81,1 % від загальної кількості інфікованих. Для порівняння – в середньому по Україні кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом становить 46,2% від загальної кількості інфікованих. Це свідчить про те, що Україна в основному виходить із активного епідемічного процесу, а от Львівщина ніяк не може виборсатися із «коронавірусної повені», яка накрила регіон іще в кінці травня – у червні цього року і ніяк не спадає. Вочевидь через те, що влада пішла на необдумані послаблення карантину, які не були підкріплені реальним покращенням епідемічної ситуації.

Станом на ранок 16 липня 2020 року на Львівщині на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу перебувало 919 пацієнтів (вчора було 929 пацієнтів), отож із врахуванням трьох летальних випадків і госпіталізації 88 осіб можна зробити висновок, що протягом минулої доби зі стаціонарного лікування було виписано загалом 95 пацієнтів. Проте треба зауважити, що далеко не усі пацієнти були виписані із одужанням, адже протягом вчорашньої доби лабораторно підтверджено тільки 75 випадків, коли пацієнти позбулися коронавірусу. Отож, виписка «корона вірусних» пацієнтів відбувається із покращенням стану, а не із повним одужанням. Лікарні повинні йти на такий крок, адже поступають нові пацієнти, а влада, зокрема Львова, так і не розгорнула нові ліжко-місця для «ковідників» у стаціонарах.

У лікарнях обласного підпорядкування від коронавірусу сьогодні зранку перебувало 459 пацієнтів (вчора було 467), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 174 особи, у Центрі легеневого здоров'я – 160; у Госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 124 особи, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» – 4 дітей. Відсоток госпіталізованих у лікарні обласного підпорядкування – 49,94%.

У комунальних лікарнях міста Львова загалом перебуває 195 «ковідних» стаціонарних пацієнти (вчора було 201), в тому числі: у 1-й міській клінічній лікарні – 51 пацієнт, у 8-й міській клінічній лікарні – 59 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 85 пацієнтів. Відсоток госпіталізованих у комунальні лікарні міста Львова – 21,21% від загальної кількості госпіталізованих по області.

У міських та районних лікарнях по Львівській області перебуває 262 пацієнти  у зв’язку із коронавірусом (учора було 261), в т.ч. у Стрийській МЛ – 59 пацієнтів, у Стебницькій МЛ – 58 пацієнтів, у Кам’янко-Бузькій ЦРЛ – 52 пацієнти, у Новояворівській МЛ – 42 пацієнти, у Рудківській МЛ – 31 пацієнт, у Сокальській ЦРЛ – 20 пацієнтів. На міські та районні лікарні по області припадає 28,85% від усіх госпіталізованих у зв’язку із коронавірусом.

Найбільшу кількість інфікованих у Львівській області традиційно виявлено на території Львівської міської ради – 84 особи, із них 78 – мешканців власне Львова, 5 осіб – мешканці Винник, також один випадок інфікування виявлено в Брюховичах.

Серед районів Львівщини найбільшу кількість інфікованих – 25 осіб виявлено вчора у Кам’янко-Бузькому районі, із них 10 випадків – у Жовтанцях, 5 випадків – у Вихопнях, по два випадки – у Горпині та райцентрі, по одному випадку – в Батятичах, Великому Колодному, Колоденці, Малих Нагірцях, Рокетах та Честині.

На другому місці – Пустомитівський район, де вчора виявили 13 нових випадків інфікування коронавірусом: п’ять випадків у Оброшині, два випадки у Даавидові, по одному випадку у Липниках, Наварії, Пустомитах, Сокільниках, Чорнушовичах, Ямполі.

На третьому місці – Миколаївський район, де вчора виявили 12 випадків інфікування коронавірусом: три випадки – у Дроговижу, по 2 випадки у Берездівцях, Миколаєві та Пісочній, по одному випадку у Гранках-Кутах, Київцю та Тростянцю.

По 8 нових випадків інфікування вчора виявили у Жовківському, Турківському і Яворівському районах. В Жовківському районі 2 випадки виявлено у Волі-Висоцькій, по одному в Жовкві, Замочку, Зіболках, Помлинові, Потеличі, Раві-Руській. На Турківщині 4 випадки виявлені у райцентрі, 2 випадки – у Лопушанці, по одному – у Вовчому і Кривці. На Яворівщині 2 нових випадки коронавірусу виявили у Затоці, по одному – в Дубровиці, Новояворівську, Рясні-Руській, Старичах і Яворові.

П’ять нових випадків виявлення коронавірусу зафіксовано у Сокальському районі – 2 випадки у райцентрі, по одному – у Жвирці, Перетоках, Скоморохах.

Чотири нові випадки інфікування коронавірусом виявлені у Дрогобицькому районі в місті Стебнику. Також чотири нових випадки вчора зафіксували у Жидачівському районі – у Дев’ятниках, Тейсарові, Ходорові та Чорному острові.

У Городоцькому та Мостиському районі виявлено по три випадки інфікування коронавірусом: два у Городку, по одному – в Суховолі, Арламівській Волі, Княжому Мості, Судовій Вишні.

У Перемишлянському районі вчора виявили два нові випадки інфікування коронавірусом – у Бібрці та Перемишлянах.

У Золочівському, Радехівському, Сколівському та Стрийському районах вчора виявили по одному новому випадку інфікування коронавірусом: у Словіті, Павлові, Гребенові та Долішньому.

Щодо міст обласного підпорядкування, то у Червонограді було виявлено 4-х інфікованих коронавірусом, у Дрогобичі і Самборі – по 3 інфікованих, у Бориславі – 2, у Стрию – 1.

comments powered by HyperComments