У Ковелі на Волині відновив роботу громадський транспорт

Четвер, 16 липня 2020, 09:04
Вчора автобуси вийшли на усі маршрути за виключенням т.зв. «соціальних», які вирішили поки не запускати
У Ковелі на Волині відновив роботу громадський транспорт

У місті Ковелі Волинської області у середу, 15 липня 2020 року відновили курсування міського автобусного транспорту. Відповідне рішення про дозвіл на курсування міського громадського транспорту прийняла у вівторок Ковельська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перед тим регіональна комісія з питань ТЕБ та НС дала дозвіл на послаблення карантинних заходів. Про це повідомила прес-служба Ковельської міської ради.

За словами міського голови Ковеля Олега Кіндера, ефективна робота відповідних служб щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції дала позитивні результати. Це підтвердила завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Маляр. За її словами епідемічна ситуація у Ковелі останнім часом стабілізувалася. Впродовж вихідних був зареєстрований лише один випадок захворювання на COVID-19.

Отож, на міській комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення відновити із 15 липня 2020 року регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у місті Ковелі. При цьому в салонах автобусів не повинно бути більше людей, а ніж кількість сидячих місць, яка передбачена технічною документацією транспортного засобу, що визначена в реєстраційних документах. Окрім того усі пасажири мають перебувати у салоні автобусів тільки у засобах індивідуального захисту органів дихання – у масках або респіраторах.

Відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та контроль за дотриманням маскового режиму пасажирами покладено на перевіщників.

Після запуску міських автобусних маршрутів, у Ковелі припиняються спеціальні пасажирські перевезення медичних працівників.

На період карантину і далі призупинено рух міських автобусних маршрутів, які здійснювали «соціальні перевезення» за маршрутами № 1 Вул. Незалежності – Льонозавод, № 7 Сільмаш – Вокзал – вул. Симоненка, № 8 Вокзал – дачні масиви «Калина», «Урожай», «Будівельник», «Машинобудівник», № 19 Сільмаш – Лісництво, № 22 вул. Незалежності – Сільмаш.

comments powered by HyperComments