На Тернопільщині наступного року реставруватимуть Бережанський замок

Понеділок, 13 липня 2020, 12:35
Проект відновлення Бережанського замку реалізують у рамках програми «Велике будівництво», яка передбачає відновлення 100 культурних об’єктів України.
На Тернопільщині наступного року реставруватимуть Бережанський замок

Уже наступного року в Україні в рамках проекту «Велике будівництво» почнуть реконструкцію 100 культурних об’єктів. Проект готовий для розгляду міністерствами і уже найближчим часом буде презентований. Про це із посиланням на прес-службу Тернопільської обласної державної адміністрації пише «20 хвилин. Тернопіль».

До переліку об’єктів, які планується відновлювати із наступного року увійшли Підгорецький замок на Львіщин, Палац Потоцьких, Національний заповідних «Хортиця» та багато інших, які мали визначальну роль у формуванні української історії.

Серед об’єктів національної культурної спадщини, які планують реставрувати – Бережанський замок на Тернопільщині. Ця давня твердиня свого часу була однією з найнеприступніших у Західній Україні. Кажуть, що вороги лиш двічі потрапляли на її подвір'я. За майже 500 років свого існування стіни замку були німими свідками багатьох переломних історичних подій.

Нажаль, пді час Другої світової війни Бережанський замок зазнав значних руйнувань. Капітальної реставрації цієї визначної споруди не відбувалося дотепер.

«Вперше за час незалежності України ми отримаємо можливість поступово відновлювати нашу історичну та культурну спадщину. Зберегти її самобутність – наш спільний обов’язок перед майбутніми поколіннями, – заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. – Реставрація та відновлення пам’яток прокладе нові туристичні маршрути, забезпечивши таким чином сталий розвиток територій громад».

comments powered by HyperComments