Наступного року на Львівщині від реставрують Підгорецький замок і оборонні мури Жовкви

Субота, 11 липня 2020, 17:58
Реставрацію об’єктів культурної спадщини планують провести в рамках програми «Велике будівництво»
Наступного року на Львівщині від реставрують Підгорецький замок і оборонні мури Жовкви

Наступного року в рамках національного проекту «Велике будівництво» планують відновити 100 культурних об’єктів України, серед яких – пам’ятки Львівщини – архітектурний комплекс палацу Підгорецького замку на Бродівщині та оборонні мури Жовкви. Про це із посиланням на Міністра культури України Олександра Ткаченка повідомила прес-служба Бродівської районної державної адміністрації.

За словами Міністра культури відновлення історико-культурної спадщини забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути, пам’ятки стануть місцевими атракціями, наповняться новими сенсами. Проект наразі готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом.

У 2008 році замок в Підгірцях був внесений до списку Всесвітного фонду пам'яток як одна із сотень пам'яток світу, що має виняткову цінність і знаходиться під загрозою руйнування. З оборонних мурів Жовкви залишилися окремі фрагменти. Звіринецька брама мурів була внесена 1979 року до реєстру пам’яток національного значення. Зазначимо також, що у Підгорецькому замку Одеська кіностудія в кінці 1970-х років проводила зйомки багатосерійного телефільму «Три мушкетери».

 

 

comments powered by HyperComments