Цього року на Волині завершать будівництво семи нових шкіл

Четвер, 9 липня 2020, 17:32
Про це повідомила прес-служба Президента України Володимира Зеленського
Цього року на Волині завершать будівництво семи нових шкіл

Під час сьогоднішньої поїздки до Волинського області Президент України Володимир Зеленський оглянув новозбудований дитячий садок у селі Крупа Підгайцівської об’єднаної територіальної громади, який було зведено в межах реалізації Національної програми «Велике будівництво».

Новий садочок на 105 місць був дуже потрібний, адже понад 250 дітей дошкільного віку з дев’яти населених пунктів ОТГ не мають доступу до дошкільної освіти. Крім того, садочок створює 32 нові робочі місця. Заклад планують відкрити в серпні 2020 року.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко розповів Президентові про інші соціальні об’єкти, які відновлюються в області в межах програми «Велике будівництво».

«У нас сім шкіл, три садочки і два спортивних майданчики. Враховуючи наш новий стадіон, буде три стадіони. Це буде великий стадіон – за програмою «Україна – чемпіон», присвячений нашому видатному тренеру, який тренує луцьку команду», – зазначив очільник ОДА.

«Сім нових шкіл (у Волинській області) буде здано цього року. І три садочки. В сумі – 10. За планом у нас було п'ять шкіл і п'ять садочків. Треба збільшити наступного року в цій програмі кількість садочків, саме їх не вистачає», – зауважив Зеленський.

Зауважимо, що Західна Україна наразі є епіцентром коронавірусної епідемії в Україні, зокрема на Волині є доволі високими показники виявлення нових інфікованих коронавірусом. Отож, у нових школах навчання може у вересні і не розпочатися – воно буде здійснюватися у дистанційній формі. Про можливість такої ситуації попереджали в РНБО, а в Міносвіти розповіли про «комбіновану» форму навчання.

comments powered by HyperComments