На Львівщині цього року уже відремонтували 80 кілометрів автомобільних доріг державного значення

Четвер, 9 липня 2020, 08:11
Про це вчора під час звіту про виконання програми «Велике будівництво» в дорожній галузі на Львівщині заявив керівник Служби автодоріг в регіоні Олег Береза
На Львівщині цього року уже відремонтували 80 кілометрів автомобільних доріг державного значення

Вчора, 8 липня 2020 року керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза разом із головою Львівської обласної адміністрації Максимом Козицьким і народним депутатом Романом Тістиком підвели підсумки виконання у І півріччя 2020 року президентської програми «Велике будівництво» в дорожній галузі на Львівщині.

«Відповідно до амбітного плану «Укравтодору», в 2020 році заплановано відремонтувати 242,8 км автомобільних доріг загального користування державного значення Львівської області. Зокрема, ремонтно-будівельні роботи провести на 16 об’єктах, з яких 1 об’єкт будівництва, 6 об’єктів відремонтувати в рамках реконструкції і капітального ремонту та 9 – в рамках поточного середнього ремонту. Крім цього, відремонтувати 16 штучних споруд.

На сьогоднішній день ми виконали третину запланованих на 2020 рік ремонтно-будівельних робіт, а це біля 80 кілометрів доріг державного значення, які вже відремонтовано», – розповів про плани дорожнього будівництва у регіоні керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Керівник Служба автодоріг зазначив, що оголошено тендери на проведення ремонтів на іще 7 об’єктах. На даний момент завершено ремонтні роботи на мостових переходах автодоріг Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі (2 мости) і Н-13 Львів – Самбір –Ужгород (1 міст у м. Старий Самбір). Ще чотири мостові переходи у роботі. На 6 мостів шукають підрядників – оголошено тендери.

Цього року у Львівській області на ремонт та утримання автомобільних доріг місцевого значення і комунальної власності із бюджетів всіх рівнів передбачене виділення 1 мільярда 541 мільйонів гривень. Внесок обласного бюджету – 367 мільйонів гривень, місцеві бюджети виділили 22,5 млн. грн. Решта коштів надійшли із Державного дорожнього фонду. У планах на 2020 рік – провести ремонтні роботи на 318 ділянках місцевих автомобільних доріг і доріг комунальної власності в населених пунктах регіону.

Станом на 7 липня 2020 року уже завершені роботи на 53 ділянках автомобільних доріг. На 79 ділянках роботи тривають. Загалом відновлено 60,7 кілометрів місцевих автодоріг, із них на 33,64 влаштовані суцільні карти асфальто-бетонного покриття. Уже завершено роботи на таких місцевих автодорогах Львівщини: С140137 Мамчурі – Ясенів; С140605 Куликів – Великосілки; О140103 Ясенів – Золочів;  140904 Криниця – Більче-Волиця; О141602 Сокаль – Стоянів; О141902 Турка – Східниця; С142003 Яворів – Рава-Руська – Судова Вишня. На ще 6 об’єктах роботи досі тривають – це такі автомобільні дороги: О140406 Східниця – Верхнє Синьовидне; С141101 Шопки – Станимир – Ганачівка (міст на ділянці км 12+730 – км 12+870 автомобільної дороги); О140406 Східниця – Верхнє Синьовидне. Також триває капітальний ремонт дороги на вул. Яна в с. Терновиця Яворівського району Львівськоїобласті, капітальний ремонт дороги на вул. Лесі Українки в с. Терновиця Яворівського району Львівської області та поточний ремонт дороги на вул. Львівська в м. Червоноград Львівської області.

Зазначимо, що кар’єру в дорожньому будівництві і транспортній інфраструктурі Олег Береза, який нині очолює Службу автомобільних доріг у Львівській області, починав у ЛКП «Львівавтодор». Він керував цим підприємством у 2011 – 16 рр. На цей період припала реалізація таких великих проектів, як реконструкція вулиць вздовж трамвайних маршрутів № 2 і 6 у Львові, а також будівництво трамвая на Сихів. Перший проект повністю фінансувався за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку, другий – теж в основному за кредитні кошти ЄБРР. Олегу Березі вдалося налагодити ефективну співпрацю із банком, в тому числі – домовитися про виділення кредитних коштів на реалізацію проекту «електронний квиток». На початку 2017 року Олег Береза очолив ЛКП «Львівелектротранс», щоправда покинув цю посаду в кінці листопада того ж року. У 2015 році був обраний депутатом Львівської міської ради від партії мера Львова Андрія Садового «Самопоміч», щоправда цього року він вийшов із цієї фракції.

comments powered by HyperComments