Українці зможуть зручно пересідати на потяги «RegioJet» до країн ЄС у Перемишлі

Понеділок, 6 липня 2020, 11:12
Потяги чеського приватного оператора будуть «стикуватися» із потягами «Укрзалізниці» по станції Перемишль
Українці зможуть зручно пересідати на потяги «RegioJet» до країн ЄС у Перемишлі

Не дивлячись на падемію коронавіруса, найбільший чеський приватний перевізник «RegioJet» планує у 2020 році охопити мережею своїх пасажирських п’ять країн Європи – Угорщину, Словенію, Хорватію, Польщу та Україну. Про це повідомляє «Центр транспортних стратегій».

Плани приватного перевізника уже частково реалізовані, оскільки «RegioJet» на минулому тижні запустив потяг до Хорватії, який курсує через територію Угорщини та Словенії, але крім нього компанія запустить також курсування потяга Прага – Відень – Будапешт протягом цього літа.

«На межі липня і серпня ми запускаємо потяги із Праги до Будапешту, а до кінця роки ми б хотіли відправлятися із Чехії через Польщу до кордону із Україною», – заявив керівник компанії «RegioJet» Радим Янчура. Планується, що від українського кордону можна буде доїхати не лише до Праги, але й до Відня.

Компанія «RegioJet» має ліцензію на залізничні пасажирські перевезення у Польщі більше року, але досі польський залізничний уряд не погодив конкретні маршрути для чеського оператора.

Раніше компанія «RegioJet» планувала, що маршрут потягів в українському напрямку буде закінчуватися на станції Мостиська-2 у Львівській області, то зараз концепція змінилася – компанія хоче «застикувати» свої потяги із українськими потягами по станції Перемишль біля кордону із Україною. Зазначимо, що до впровадження «коронавірусного» карантину в Європі та Україні до Перемишля курсували потяги «Інтерсіті+» із Києва, а також пасажирські поїзди зі Львова та Одеси. На станції Мостиська-2 зупинялися лише приміські поїзди.

«Мова йде про гарантоване сполучення», – каже Янчура і зауважує, що його компанія бачить великий потенціал у сполученні із Україною.

«До корони у Львів щоденно відправлялося до двадцяти автобусів. Зараз ринок із однієї сторони виходить на бюджетні авіакомпанії, а з іншої – на поїзди», – зауважує керівник «RegioJet». Перевагою потяга, на його думку, є можливість проведення контролю документів під час руху потяга і можливість пасажирів брати із собою більше багажу.

Зауважимо, що на даний момент дальнє пасажирське залізничне сполучення на Львівщині тільки відновлюється. Наразі ті потяги «Інтерсіті+», які раніше курсували до польського міста Перемишля курсують лише до Львова – про те, куди можна заїхати потягами зі Львова вчора писала «Справжня Варта». Вочевидь, курсування потягів до Перемишля буде відновлено після того, як в Україні скоротиться кількість «активних» хворих на COVID-19. Наразі ж  йде активне зростання кількості «активних» хворих, особливо у Західній Україні.

comments powered by HyperComments