В Луцьку уже збирають нові тролейбуси «Богдан» для Полтави

Субота, 4 липня 2020, 17:05
КП «Полтаваелектроавтотранс» закупило в АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» 40 нових тролейбусів за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.
В Луцьку уже збирають нові тролейбуси «Богдан» для Полтави

В п’ятницю 3 липня 2020 року представники Полтавської міської ради на чолі із в.о. мера Олександром Шамотою відвідали ДП «Австоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» у Луцьку. Метою відвідування заводу став огляд виробництва тролейбусів «Богдан» Т701.17 для Полтави. Про це повідомила прес-служба АТ «АК «Богдан Моторс».

Під час візиту полтавчан до Луцька був повністю узгоджений план поставок нових тролейбусів до Полтави. Наразі в Луцьку готується перша партія тролейбусів для Полтави у кількості 10 машин.

Керівництво Полтавської міської ради оглянули технологічний процес виробництва тролейбусів у Луцьку. Вони побачили, як виконується зварювання кузовів, їх фарбування, складання уже готових машин.

Нагадаємо, що КП «Полтаваелектротранс» за результатами відкритого міжнародного тендеру 24 грудня 2019 року підписало договір на постачання 40 нових тролейбусів із ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс». Закупівля нового електротранспорту для Полтави фінансується за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

До масштабної закупівлі нових тролейбусів за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, Полтава протягом останніх років закуповувала новий електротранспорт за кошти міського бюджету. Відповідно до тендерних процедур, постачальником загалом 15 тролейбусів стала компанія «Богдан Моторс».

Тролейбуси «Богдан» Т701.17, які виготовляють у Луцьку для Полтави, мають довжину 12 метрів. У салоні може перевозитися до 105 пасажирів, в тому числі 1 пасажир у інвалідному кріслі – для цього передбачено спеціальний майданчик навпроти середніх дверей. Кількість сидінь у салоні тролейбуса – 34.

Фото – прес-служба АТ «АК «Богдан Моторс».

comments powered by HyperComments