Для подолання наслідків повені уряд виділив іще 754 мільйони гривень

П'ятниця, 3 липня 2020, 15:06
Рішення про виділення додаткових коштів із Резервного фонду Кабінет Міністрів України прийняв вчора, 2 липня під час позачергового засідання
Для подолання наслідків повені уряд виділив іще 754 мільйони гривень

Як повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів України, вчора 2 липня 2020 року на позачерговому засіданні уряду було прийнято рішення про виділення 550 мільйонів гривень для подолання наслідків повені у західному регіоні України і ще 204 мільйони гривень для установ які займаються ліквідацією наслідків повені.

Найбільшу суму коштів отримала Івано-Франківська область – Прикарпаттю виділили 480 мільйонів гривен. Закарпаття та Буковина отримали по 30 мільйонів гривень, а Львівщина – 10 мільйонів. Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів отримує 122 млн. грн., а Міністерство внутрішніх справ – 82 мільйони гривень.

25 червня 2020 року Кабінет Міністрів України уже виділяв такі самі кошти областям і відомствам. На відміну від попереднього рішення уряду, вчорашнє також передбачає виплату матеріальної допомоги постраждалим від повеней на Прикарпатті.

У випадку загибелі одного із членів сім’ї, родина отримає 200 тисяч гривень. По 300 тисяч гривень отримають родини, які втратили житло внаслідок повені. По 50 тисяч гривень отримають родини, чиї будинки потребують капітального ремонту, а по 20 тисяч гривень – ті родини, житло яких було пошкоджено повінню.

За даними уряду, внаслідок повеней на Прикарпатті пошкоджено біля 4,5 тисяч будинків, зруйновано понад 90 мостів, відселено кілька сотень людей. Висока вода пошкодила або зруйнувала 400 кілометрів доріг, в тому числі було пошкоджено трасу Н-09 в районі Яремча та Микуличина. Також пошкоджено залізницю Івано-Франківськ – Рахів. В Чернівецькій області внаслідок пошкодження газогонів без газу лишилося кілька сіл, річка Прут в обласному центрі вийшла із берегів і затопила два ринки. Також внаслідок повені ушкоджень зазнали кілька населених пунктів на Львівщині та Закарпатті.

За словами Прем’єр-міністра Україні Дениса Шмигаля червнева повінь 2020 року була більш руйнівною, а ніж повінь 2008 року, яку вважали найбільшою за півстоліття. В «Укравтодорі» заявляють, що через негоду пошкоджено чи зруйновано доріг загальною вартістю 235 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments