У Волинській області посилюють карантинні заходи: у Шацькому районі зупинили громадський транспорт

П'ятниця, 3 липня 2020, 12:16
Це пов’язано із зростанням в регіоні кількості людей, які інфікувалися коронавірусом
У Волинській області посилюють карантинні заходи: у Шацькому районі зупинили громадський транспорт

Із сьогоднішнього дня у Волинській області посилили карантинні заходи. Йдеться в першу чергу про місця масового відпочинку людей і в першу чергу – водойми. про це повідомили у прес-службі Волинського обласної державної адміністрації.

У рішенні Волинської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, із 3 липня 2020 року в Шацькому районі Волинської області заборонили регулярні і нерегулярні перевезення автомобільним транспортом в приміському, міжміському та внутрішньобласному сполученні.

В Волинській ОДА говорять, що рівень захворюваності на COVID-19 в регіоні знаходиться на «стабільно високому рівні». За кількістю виявлених інфікованих Волинська область посідає 4-те місце в Україні. Зазначається, що кількість виявлених випадків інфікування у Волинській області в останні дні становить 21,3 – 24,1% від кількості проведених тестів, в той час як рекомендований МОЗ України рівень, який дозволяє послаблювати карантинні заходи становить не більше 11%.

Повідомляється, що найвищий рівень інфікування коронавірусом спостерігається у Камінь-Каширському районі – тут зафіксовано 93,8 випадків інфікування на 100 тисяч мешканців. У Ківерцівському районі цей показник становить 77,1, а у Ратнівському – 73,3 особи на 100 тисяч мешканців. Протягом останнього тижня найбільш швидкими темпами кількість інфікованих зростає у Шацькому районі та у місті Луцьку. Ці показники становлять 60,3 і 47,8 осіб на 100 тисяч населення.

У Вінницькій ОДА вирішили боротися із розповсюдженням коронавіруса забороною роботи громадського транспорту. Крім того планують перевіряти заклади, які надають послуги із розміщення туристів. Крім того Волинська обласна комісія із питань ТЕБ і НС уже прийняла рішення про закриття торгово-розважальних центрів, дитячих садків і скасувала міжобласне сполучення через зростання кількості випадків інфікування в регіоні.

 

comments powered by HyperComments