Фальсифікату на мільйон: на Львівщині накрили масштабну незаконну ґуральню (ФОТО)

Субота, 7 грудня 2019, 15:24
У місті Стебник Дрогобицького району викрили незаконну ґуральню. Фальсифіковані напої зловмисники продавали в роздрібних магазинах. Про це повідомили в прес-службі Управління СБУ у Львівській обл.
Фальсифікату на мільйон: на Львівщині накрили масштабну незаконну ґуральню (ФОТО)

Під час обшуків правоохоронці виявили понад 5 тис літрів етилового спирту, 5 тис пляшок готової продукції різних торгових марок, на суму понад 1 млн. грн та більше 5 тис підроблених акцизок. Алкоголь, який там підробляли, міг призвести до летальних випадків.

Підпільний цех, у якому виготовлявся фальсифікат працював ще від серпня минулого року.

Схему виробництва контрафактної горілки налагодили семеро мешканців Львівщини. Нелегальну сировину сумнівної якості їм поставляв тернополянин. Готову підробку реалізовували в різних регіонах України під виглядом відомих брендів з використанням фальсифікованих акциизних марок.

Викриття проводилось спільно зі слідчими ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури.

За матеріалами СБУ обвинувальний акт по підозрі організованого злочинного угруповання скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Реалізація вказаних матеріалів відбулась завдяки свідомості громадян, які вчасно поінформували Службу! Сподіваюсь на подальше сприяння громади в спільній боротьбі задля благополуччя Львівського регіону», - зазначив начальник УСБУ у Львівській області Юрій Гончаров.

 

comments powered by HyperComments