“Ніхто не матиме преференцій, ні «місцеві царьки», ні чиновники” - новий керівник Львівського СБУ

П'ятниця, 29 листопада 2019, 15:31
У боротьбі з протиправними діями, контрабандними та корупційними проявами ніхто не матиме преференцій ‒ ні «місцеві царьки», ні бізнесмени, ні керівники державних органів влади. Про це у своєму зверненні до мешканців регіону зазначив начальник Управління СБУ у Львівській області Юрій Гончаров.
“Ніхто не матиме преференцій, ні «місцеві царьки», ні чиновники” - новий керівник Львівського СБУ

Хочу запевнити, що регіональний орган Служби безпеки України і надалі вживатиме максимум зусиль для забезпечення спокою в регіоні і захисту мешканців Львівщини від протиправної діяльності організацій та окремих громадян, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам регіону”, - заяивив Гончаров.

За його словами, прозорість, відкритість дій та зв’язок з суспільством задля захисту громадян ‒ це основні пріоритети Служби.

Аналізуючи маніпулятивні заяви щодо моєї особистості та моєї діяльності, які не відповідають дійсності, хочу попросити Вас про таке. Шановні мешканці регіону, усі хто володіє інформацією стосовно протиправної діяльності у всіх сферах суспільного життя, насамперед щодо контрабандної складової на митницях, повідомляйте про це на адресу УСБУ у Львівській області. Запевняю Вас, що у боротьбі з протиправними діями, контрабандними та корупційними проявами ніхто не матиме преференцій від мене ‒ ні «місцеві царьки», ні бізнесмени, ні керівники державних органів влади”, - додав він.

Нагадаємо, раніше в групі “Антикорупційний моніторинг Львівщини” з'явилась заява, що в 2013-2014 роках за вказівками Юрія Гончарова, працівники СБУ блокували автомобільний та залізнодорожній транспорт з людьми, які прямували із Львова на Майдан. В той час він працював заступником керівника СБУ в нашому регіоні і начебто відповідав за координуючу роботу з активістами.

Безліч активістів, котрі висловлювали позицію про підтримку революції, отримували погрози. Основним завданням Гончарова була дестабілізація ситуації в області, задля подальшого втручання спецпідрозділів. Саме під його керівнитвом, було організовано декілька груп тітушок, які своїми діями розпалювали конфліктну ситуацію у Львові. Після цих подій Гончаров не був звільнений, та уникнув законної люстрації. Натомість, оформив відрядження на Схід України, де жодним чином не брав участі у військових діях, однак отримав посвідчення учасника бойових дій”, - сказано у повідомленні.

Також, як йдеться у публікації, в Листопаді 2017 року Гончаров, будучи очільником СБУ в Чернігівській області, придбав автівку преміум класу, яка за ринковою вартістю на той час коштувала близько 36 тис. доларів.

“Новий очільник, за словами тамтешніх мешканців та активістів, одразу почав підлаштовувати увесь злочинний бізнес регіону. Інформаційні джерела згадували про наркотики, алкоголь та тютюн, наголошуючи, що в кожній з корупційних схем, очільник та приближені до нього люди мали свою "частку." Згідно інформації тамтешніх журналістів, за 2 роки керівництва Гончаров своїми діями знищив кадровий потенціал СБУ в області, віддавши керівні посади в руки товаришів-корупціонерів, які виконували всі його злочинні вказівки”, - сканано в публікації.

Найбільш резонансною справою був сумнозвісний підрив бази артозброєння поблизу селища Ічня в Чернігівській області. Внаслідок трагедії було втрачено величезну кількість боєприпасів, та нанесено непомірну шкоду мешканцям прилеглих територій. Всі факти вказували на відверту бездіяльність СБУ, але ніхто не був притягненим до відповідальності. Натомість Гончаров отримав високе звання Генерал-майора”, - йдеться у повідомленні.

Довідка:

21 листопада, президент України Володимир Зеленський призначив нового начальника управління СБУ у Львівській області. Ним став 50-річний генерал-майор Юрій Гончаров, який до цього очолював СБУ у Чернігівській області.

Юрій Гончаров у 1995 році почав працювати у СБУ в Сумській області на посаді старшого оперуповноваженого. Із 2005 року він працював у системі місцевого самоврядування та в громадському секторі. Протягом 2013 – 2014 років Гончаров був заступником начальника СБУ Львівщини, потім очолював СБУ в Сумській області. Був в АТО.

comments powered by HyperComments