У Львові судили узбекистанця, який вбив свою тещу на очах у дітей через побутові сварки

Середа, 23 січня 2019, 13:15
На Львівщині судитимуть громадянина Узбекистану, який вбив матір своєї цивільної дружини через сварки стосовно місця реєстрації.
У Львові судили узбекистанця, який вбив свою тещу на очах у дітей через побутові сварки

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначається у матеріалах справи, вбивство сталося у березні 2014 року в с. Ставчани Пустомитівського району, на вул. Окружна, 3. Громадянин Узбекистану протягом декількох років проживав на території України. На життя заробляв торгівлею овочами та фруктами на "Привокзальному ринку" у м. Львові. Там познайомився з жінкою, з якою почав проживати в громадянському шлюбі, у якому народились дві доньки.

Щодо реєстрації його місця проживання у с. Ставчани постійно була проти мати громадянської дружини. З цього приводу з нею, а також з дружиною неодноразово виникали сварки та конфлікти. Останній – у день вбивства.

Обвинувачений у суді розповів, що не хотів вбивати. Після сварки з дружиною на ринку він нібито вирішив повертатися на батьківщину. Однак коли заїхав попрощатися з дітьми та зустрів тещу, яка почала його виганяти з будинку, "на нього щось найшло". Він достав ножа та почав наносити їй удари. Все це на очах у дітей. Після цього наніс собі удар в живіт та підпалив меблі в будинку, після чого втратив свідомість. До тями прийшов вже у лікарні. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Проте свідки показали, що ще під час сварки з дружиною на ринку він погрожував їй вбивством та плеснув на неї гарячу каву.

Судово-психіатрична експертиза встановила, що обвинувачений психічним захворюванням не страждає, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. В період інкримінованих йому дій, не виявляв ознак будь-яких тимчасових чи інших хворобливих розладів психічної діяльності, міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Він перебував у афективному стані, який не досягав вираженості фізіологічного афекту чи будь якого іншого подібного емоційного стану, який міг би слугувати психологічною підставою для юридичного висновку про стан сильного душевного хвилювання.

Франківський районний суд м. Львова визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у вигляді на 10 років позбавлення волі. Строк відбування покарання рахується з 28.03.2014 року, тобто з часу його фактичного затримання з розрахунку, що один день попереднього увязнення відповідає двом дням позбавлення волі.

 

comments powered by HyperComments