У Закарпатській області лавина перекрила рух дорогою Мукачево – Рогатин.

П'ятниця, 18 січня 2019, 19:53
На Закарпатті через сходження лавини була перекрита дорога
У Закарпатській області лавина перекрила рух дорогою Мукачево – Рогатин.

Про це повідомляє Твоє місто з посиланням на голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Так, за його словами, вчора, 17 січня, лавина такий зійшла на дорогу Мукачеве – Рогатин. Це трапилось біля села Ділове поблизу знаку «Центр Європи». Об’єм лавини становив 300-350 м³, висота снігу на дорозі сягала 2 м, довжина була близько 30 м. Постраждалих унаслідок сходження снігу немає, проте на дорозі повністю паралізувало рух. Станом на ранок 18 січня дорогу розчистили лише частково, автомобілі могли рухатись лише однією смугою. Зараз рух відновлено вже в обидві сторони.

Крім того на горі Піп Іван Чорногірський також випало багато снігу і продовжується заметіль, видимість становить до 30 м. Помірний рівень сніголавинної небезпеки прогнозується і в Чернівецькій області.

Відділ гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру попереджає про загрози сходження лавин на дороги у Карпатах на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Тут 18 січня зберігається значний ступінь лавинної небезпеки.

Синоптики та рятувальники закликають тих, хто планує провести вихідні в Карпатах бути вкрай обачними. Нагадаємо, якщо ви плануєте похід в гори, то маєте обов’язково зареєструватись у пошуково-рятувальному пункті на території, де планується похід. У Львівській області інформацію про реєстрацію можна знайти на сайті ГУ ДСНСу Львівській області. В Івано-Франківській - тут, а тут - в Закарпатській.

 

comments powered by HyperComments