З Дубневича хочуть зняти недоторканість через привласнення понад 90 мільйонів гривень

Неділя, 6 січня 2019, 12:01
Нардепа від БПП Ярослава Дубневича звинувачують у привласненні понад 90 мільйонів гривень.
З Дубневича хочуть зняти недоторканість через привласнення понад 90 мільйонів гривень

Про це повідомляє DW.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича у привласненні 93,2 мільйонів гривень філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця". Як повідомило джерело НАБУ агенції "Українські новини", привласнення даних коштів відбулося за рахунок постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках.

За словами представника НАБУ, Дубневич організував привласнення цих коштів, перебуваючи на посаді голови комітету Верховної Ради з питань транспорту. Він начебто організував і створив умови для закупівлі елементів колії коштом підприємства "Укрзалізниці" з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Ці дії, за висновком НАБУ, спричинили збитки на суму 93,2 мільйони гривень.

Таким чином, Дубневича підозрюють в "організації заволодіння чужим майном у великих розмірах за попередньою змовою". Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький раніше передав генеральному прокурору Юрію Луценку подання щодо зняття недоторканності з Дубневича.

 

comments powered by HyperComments