«Не маємо де її вчепити», - на Львівщині зі скандалом відмовились вшанувати воїнів УГА

Четвер, 20 грудня 2018, 10:08
У Грядівській сільській раді Жовківського району не захотіли встановлювати меморіальну таблицю для вшанування пам’яті воїнів Української Галицької Армії.
«Не маємо де її вчепити», - на Львівщині зі скандалом відмовились вшанувати воїнів УГА

Про це повідомляє газета “Прикордоння”.

Нагадаємо, такі меморіальні таблиці були встановлені на початку листопада на території 20 сільських рад. Їх встановили з метою вшанувати пам’ять борців, які боролись за волю і належність України з нагоди 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Однак, незважаючи на те, що меморіальна таблиця була виготовлена, у Гряді не захотіли її встановлювати.

«Ми порушили це питання перед депутатами. Ті сказали дослухатись до людей. Представники церковного комітету заявили, що її (таблиці, – Авт.) нам непотрібно.  У ті роки у нашому селі загинуло кілька воїнів, але тут вони не були похованими. Крім того, у нас є одна символічна могила, але поховання там немає», – пояснив голова Грядівської сільської ради Михайло Василина.

За словами сільського голови, у розпорядженні громади та сільської ради немає інформації про те, чи є на її території поховання вояків УГА, січових стрільців чи інших борців за волю України того періоду. Тому встановлювати меморіальну таблицю у Гряді не будуть.

«Громада свою думку сказала. Я проти неї не піду. Крім того, не маємо де її вчепити», - додав чоловік.

 

comments powered by HyperComments