У п’ятьох ОТГ на Львівщині пройдуть перші вибори

Середа, 19 грудня 2018, 14:00
23 грудня у п’ятьох об’єднаних територіальних громадах на Львівщині – Радехівській і Бібрській міських, Меденицькій та Лопатинській селищних і в Зимновідській сільській – відбудуться перші місцеві вибори.
У п’ятьох ОТГ на Львівщині пройдуть перші вибори

9 грудня відділи ведення Державного реєстру виборців Дрогобицької, Перемишлянської, Пустомитівської і Радехівської райдержадміністрацій завершили передачу дільничним виборчим комісіям попередніх списків виборців та іменних запрошень. Як повідомила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів, до 12 грудня 2018 року дільничні виборчі комісії зобов’язані надіслати або доставити в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення.

«При виявленні неточностей чи помилок у запрошенні, зверніться із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців свого району або до дільничної виборчої комісії, – радить виборцям посадовець. – Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори», кожен виборець може звернутися з питань помилок у попередніх списках виборців себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відмітки про нездатність виборця самостійно пересуватися. Таку заяву слід подавати не пізніше як за п’ять днів до дня голосування, тобто до 17 грудня включно. Вона розглядається виборчою комісією протягом одного дня. Заява, подана після зазначеного строку, залишається без розгляду».

Загалом проголосувати на перших місцевих виборах 23 грудня 2018 року на території Львівщини зможуть виборці 72 населених пунктів. Це – понад 48,7 тисячі людей. Усього ж у зазначених громадах буде обрано 130 депутатів і п’ятьох голів.

comments powered by HyperComments