«Ліпше добувати вугілля, ніж сидіти», - у ЛОДА не знають, коли зможуть розплатитися з гірниками

Четвер, 13 грудня 2018, 14:01
Шахтарям Львівщини станом на 12 грудня виплатили 60% заробітної плати за жовтень, що становить 90 млн грн.
«Ліпше добувати вугілля, ніж сидіти», - у ЛОДА не знають, коли зможуть розплатитися з гірниками

Про це в коментарі повідомив в.о. директора департаменту паливно енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Грет, інформує WestnNews.

Загальний борг перед шахтарями становить 202 млн грн: 57 млн грн за жовтень та 145 млн грн за листопад.

Нагадаємо, на Львівщині другу добу поспіль триває акція протесту гірників шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля»: 78 шахтарів відмовляються підніматися на поверхню, вимагаючи погашення заборгованості із зарплати, у тому числі за листопад.

За словами Михайла Грета, обласна влада неодноразово спілкувалася з протестувальниками.

«Ми не вважаємо, що це є правильно, оскільки це небезпечно. Також ліпше добувати вугілля, ніж сидіти, бо інакше ми не матимемо заготовленого вугілля і не буде за що сидіти і що вимагати. Ми схиляємося до того, щоб гірники працювали, а ми далі будемо все робити, щоб кошти були повернуті», – зазначив  Михайло Грет.

До слова, 11 грудня на сайті НПГУ  очільниця первинного осередку Незалежної профспілки гірників України Мирослава Кафтан зазначила:

«На 10 грудня заактовано відвантаженої вугільної продукції ДП «Львіввугілля» на 166 млн грн. ЯкбиДП «Держвуглепостач», що теж є структурою Міненерговугілля, своєчасно розраховувалося з нашим підприємством, шахтарі б регулярно, як і передбачено Колдоговором, отримували зароблене»,- пояснює Мирослава Кафтан.    

Нагадаємо, що сьогодні, 12 грудня, прокуратура Львівщини зареєструвала кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати шахтарям ДП «Львіввугілля».

 

comments powered by HyperComments