На Львівщині гірники оголосили підземний страйк через невиплату зарплат

Вівторок, 11 грудня 2018, 13:57
Працівники шахти «Лісова», що у Червонограді, оголосили «підземний» протест через заборгованість у виплаті зарплат. Шахтарі двох змін з обіду, 10 грудня, не піднімаються назовні з шахти.
На Львівщині гірники оголосили підземний страйк через невиплату зарплат

Про це повідомиле місцеве «НЕОрадіо» з посиланням на голову профспілки шахти «Лісова» Володимира Золочівського, передає ZAXID.NET.

Він повідомив журналістам, що гірники ще 6 грудня повідомили керівництво ДП «Львіввугілля» про можливий страйк. Оскільки шахтарям не виплатили заробітних плат за жовтень та листопад, 10 грудня вони розпочали «підземний» страйк. Уже до кінця дня гірники отримали 18% із заборгованості за жовтень, однак не припинили акцію протесту.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець уточнив, що зараз у шахті страйкує 97 гірників. За його словами у середу, 12 грудня, запланована зустріч шахтарів із головою Львівської ОДА та представниками уряду.

Також шахтарі направили лист президенту, прем’єр-міністру, міністерству енергетики, голові Львівської ОДА та керівнику ДП «Львівугілля», у якому вказується, що вони не зупинять протест, поки їм не виплатять 100% зарплати за жовтень та 50% - за листопад.


 

comments powered by HyperComments