Які права українці вважають найважливішими. Оприлюднені дані соціології

Середа, 5 грудня 2018, 13:56
Громадяни, що живуть на території західної України найважливішим правом людини вважають право на життя. Це 81% опитаних.
Які права українці вважають найважливішими. Оприлюднені дані соціології

Такі дані соціологічного дослідження презентувала сьогодні, 5 грудня, очільниця правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, інформує WestNews.

На другому місці в українців - право на справедливий суд (61%), на третьому - право на соціальне забезпечення та право на житло - кожне по 53%. Четверту сходинку займають право на свободу та особисту недоторканність (право на захист від свавільного затримання чи арешту) і свобода думки, совісті і релігії - кожне по 48%.

Таке соціологічне дослідження вже вдруге проводять Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс» на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці із ГО «Центр інформації про права людини».

Соціологічне опитування було проведено з 11 до 24 липня 2018 року. До Західного регіону належать: Львівська, Івано-Франківська, Волинська, Закарпатська, Хмельницька, Рівненська, Чернівецька та Тернопільська області.

comments powered by HyperComments