Гроші не пахнуть? Відбулись громадські слухання стосовно реконструкції Грибовицького сміттєзвалища

Середа, 5 грудня 2018, 09:37
У понеділок, 3 грудня, у селі Малехів відбулись громадські слухання стосовно реконструкції Грибовицького сміттєзвалища.
Гроші не пахнуть? Відбулись громадські слухання стосовно реконструкції Грибовицького сміттєзвалища

Про це повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський на своїй сторінці у Фейсбук.  

«В Народному домі села Малехів відбулися громадські слухання (про планову діяльності з реконструкції полігону ТПВ, яка підлягає оцінці впливу на довкілля першочергових заходів з попередження надзвичайних ситуацій, ліквідації негативних наслідків аварій та рекультивації порушених земель Малехівської сільської ради у підніжжя Грибовицького сміттєзвалища).

Перед громадськими слуханнями разом із місцевими мешканцями і представниками ЗМІ побували у підніжжя Грибовицького сміттєзвалища, перше що кинулося в очі це новозбудована під'їздна дорога, а також бетонні жолоби по яких мала б стікати чиста дощова вода, а вони частково заповнені інфільтратом, який постійно витікає і попадає у меліоративні канали, а далі у річку Малехівку. Відразу виникає запитання, а на що були потрачені кошти у сумі 22 099 999,99 гривень ТОВ БК «Сучасні будівельні рішення», невже ж не можна було прислухатись до фахівців і громадськості і поставити європейську станцію по очистці інфільтрату очистивши дані озера, а кошти спрямувати в інше русло?

І сьогодні ,аби легалізувати роботи, які вже виконані проводили громадські слухання, щоб отримати висновок по оцінці впливу на довкілля. На слуханнях було багато виступів обурених місцевих жителів,представників ініціативної групи,духовенства. Мною було озвучено наступні висновки і зауваження за результатами виступу чиновників Львівської міської ради,і керівника ЛКП «Збиранка», під час громадських слухань:

1. Врахувати зазначені мною зауваження та пропозиції під час цих громадських слухань та включити у звіт про громадське обговорення 
2. Прийняти рішення про відмову у видачі висновку ОВД(Оцінці впливу на довкілля) оскільки:
1) вказана діяльність вже реалізована і не є планованою;
2) дозвіл на будівельні роботи виданий у липні 2018 року без проведення процедури ОВД 
3) роботи згідно тендеру мали бути виконані у травні-грудні 2018 року без отримання висновку з ОВД 
4) проведення процедури ОВД після видачі дозволу на будівництво і проведених робіт має на меті їх легалізувати 
5) Мінприроди надана неповна та недостовірна інформація, щодо вже проведених першочергових заходів.

Тут варто зазначити, що міська рада виграла лотерейний білетик, такий собі джек-пот.... гроші списують по чорному(Після трагедії на сміттєзвалищі, освоєно близько 80 000 000грн), під егідою « рекультивація, ліквідація і т.д. і т.п.»гроші не пахнуть,а в той час люди платять за воду, хворіють і більше не вірять обіцянкам чиновників Львівської міської ради», - написав депутат.

 

comments powered by HyperComments