Львівські митники відмовились пропустити до України відомого польського волонтера

Понеділок, 3 грудня 2018, 13:37
Відомого польського волонтера Ярка Подворського не пропустили з гуманітарною допомогою українським бійцям на сході львівські прикордонники.
Львівські митники відмовились пропустити до України відомого польського волонтера

Про це волонтер, активіст «Українську клубу з Кракова» повідомив на своїй сторінці у Фйесбук.  

Як вказано в дописі, проблем не виникало під час перетину польського кордону, проте львівські прикордонники чоловіка пропустити відмовились.  

 «Вчора (1 грудня, - ред.) не впустили мене до України.  Від 2014 року я возив і організовував гуманітарну допомогу на Майдан а потім до ATO а тепер я не можу в'їхати до України.

У суботу вранці ми з колегою запакували машину наступною партією гуманітарної допомоги і рушили до України. Тому, що можна ввезти тільки 50 кг на особу і вартістю до 500 євро ми завантажили тільки 1/3 машини. Місяць і два місяці тому ми перевезли також дві партії гуманітарної допомоги і залишили в Україні в складі щоб на свята ми могли все разом завезти до ATO.

Польський кордон ми проїхали швидко і без проблеми а на українському почався клопіт. Митний огляд на кордоні пробігав на початку мило і без проблем.

Пані митник сфотографувала машину і вирушила до своєї будки. І почалося. "Пан ввіз до України машини? " сказала. Я відповів "так, але машини вже з мене зняті" на що пані відповіла "але в мене у базі світяться червоним кольором ". Я відповів їй що "два рази я в'їжджав до України вже по знімку машин і я показав її документ, виставлений через Державної Фіскальної Cлужби України Львівській Oбласті що машини з мене "зняті" але Пані митник сказала. "що її це не цікавить бо в неї в комп'ютері машина висвітлюється на червоно і я повинен сам то пояснити в ДФС у Львівській області". Сказала мені що "не може мене впустити до України і зараз напише мені відповідний документ".

По 30 хвилинах я одержав документ заборони в'їзду до України в якому написала що  я не маю відповідних документів машини ,тих, що дають право мене до в'їзду до України.Раніше я мусив зробити ксерокопію закордонного паспорта також документів машини. Документи були повні а ксерокопій затримала для себе. І в того ось спосіб я мусив повернутися до Польщі.

На польському кордоні польські митники крім того що я не в'їхав до України зробили мені перевірку рентгеном багажу машини. Я в'їхав на кордон о годині 20.00 в я виїхав о годині 2.00 уночі.

То якась параноя! І що тим тепер зробити? Я маю знімаючі документи з мене машини яке я возив до ATO а не я можу в'їхати до України. Я втратив два дні відпустки і кількасот злотих на паливо...гроші, викинуті в грязь», - повідомив волонтер.

 

comments powered by HyperComments