Міністр освіти Лілія Гриневич приїде до Трускавця

Середа, 20 червня 2018, 11:09
У Трускавці цього тижня міністр освіти і науки Лілія Гриневич презентуватиме проект "Нова українська школа".
Міністр освіти Лілія Гриневич приїде до Трускавця

Про це повідомив сьогодні, 18 червня, на апаратній нараді у мерії Трускавця завідувач міського відділу освіти Орест Лобик, інформують "Джерела Трускавця". 

Лілія Гриневич братиме участь у Форумі місцевого розвитку, який відбудеться у Трускавці 21-23 червня. Орест Лобик зазначив, що разом з пані Гриневич до Трускавця приїдуть заступник міністра Павло Хобзей та кілька її помічників. Вони мають намір організувати для керівників відділів освіти та директорів навчальних закладів міст-сусідів та Трускавця презентацію методики навчання "Нова українська школа", яка нині впроваджується у навчальних закладах України.

Як відомо, уже цьогоріч усі першокласники мають навчатися за новим стандартом. Акцент – на компетенціях і цінностях учнів. Це й інші методики, які передбачають новітнє обладнання, і навчання вчителів.

За інформацією Ореста Лобика, Трускавець отримав державну субвенцію у розмірі 370 тис. грн. для створення стандартів нової української школи. Однак цих коштів недостатньо. На останній сесії, вносячи зміни до видатків бюджету, депутати скерували відділу освіти ще 50% від цієї суми. А на липневому засіданні, очевидно, що підніматимуть питання про додаткове співфінансування для купівлі мультимедійної техніки. Таким чином до серпня усі вимоги щодо функціонування нової української школи у Трускавці мають бути виконані. У перший клас цього року згідно поданих на сьогодні заяв йде 245 дітей.

Як розповів Орест Лобик, відділ освіти уже завершив тендер для поточних ремонтів початкових класів у НВК "СЗШ №2 – гімназія" на 135 тис. грн. Через систему електронних закупівель ProZorro найближчим часом відбудуться також конкурси для двох інших шкіл міста. Будуть закуплені і нові меблі для першачків. На жаль, керівники навчальних закладів змушені обирати середню цінову пропозицію щодо їх придбання, оскільки, за словами завідувача відділу освіти, бюджетних коштів не вистачить на виконання усіх вимог з запровадження стандартів нової української школи.

comments powered by HyperComments