Багаті бурштином: у Рівному вартість конфіскату склала 16 млн грн

Вівторок, 26 грудня 2017, 12:32
У Рівному правоохоронці вилучили великі запаси бурштину. Загальна маса обробленої та необробленої сполуки становить близько 1,6 т.
Багаті бурштином: у Рівному вартість конфіскату склала 16 млн грн

 Як повідомляє «ZIK», процесуальне управління у кримінальному провадженні забезпечується прокуратурою Рівненської області. Вартість вилучених корисних копалин, за словами спеціалістів, становить 16 млн грн (Фото - прокуратура Рівненської області).

У межах розслідування слідчі встановили порушення щонайменше 4 статей Кримінального кодексу України, а саме: ст.ст. 240, 294,342, 345. Злочинців підозрюють в опорі працівникам правоохоронних органів і насильстві щодо них, незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення та організації масових заворушень.

Як раніше повідомляв «ZIK», на початку грудня поточного року працівниками поліції проводились обшуки в місті Рівному, а також у Дубровицькому та Сарненському районах, внаслідок яких, окрім величезних запасів бурштину, правоохоронці конфіскували 21 одиницю професійного устаткування для його обробки.

Прокуратура Рівненської області затвердила клопотання співробітника поліції про накладення арешту на все вилучене каміння. Ба більше, за ухвалою Рівненського міського суду, все обладнання також підлягає арешту.

Слідчі дії в цьому кримінальному провадженні тривають і досі.

Нагадаємо, за повідомленням «Справжньої Варти», на початку грудня львівськими митниками були виявлені контрабанди на суму понад 223,5 тис. грн. Загалом за поточний рік складено більше 5000 протоколів про ПМП, що в сумі сягає позначки в 100 млн грн.

comments powered by HyperComments