Незаконна приватизація: у Дрогобичі прокуратура виявила правопорушення

Понеділок, 11 грудня 2017, 12:37
Дрогобицька місцева прокуратура виявила незаконну приватизацію 12 нежитлових приміщень у Дрогобичі, яка відбулась упродовж 2016-2017 року на підставі рішення органу місцевого самоврядування. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Незаконна приватизація: у Дрогобичі прокуратура виявила правопорушення
Слідчі з'ясували, що відчуження майна відбулося без проведення аукціону та без покращення стану приміщень орендарями на 25 % ринкової вартості, пише galinfo.com.ua

Згідно ст. 18, ч. 2 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств», орендар одержує право на викуп такого майна, якщо ним, за згодою орендодавця, за рахунок власних коштів, здійснено поліпшення цього майна (за умови, якщо його неможливо відокремити без заподіяння шкоди).

Наразі Дрогобицька міська рада пішла далі своїх повноважень, тому що не мала права ухвалювати рішення щодо включення вказаного приміщення до переліку відчужуваних та не на конкурентних засадах.

Відтак, за цим фактом Дрогобицька місцева прокуратура внесла відомості до ЄРДР за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1. ст. 367 КК України ("Службова недбалість").

За вчинене порушникам загрожує 3 роки обмеження волі з трирічним позбавленням права обіймати такого плану посади чи займатись відповідною діяльністю.

У травні "Справжня Варта" писала про створення тимчасової контрольної комісії з питань приватизації майна спільної власності територіальних громад.

comments powered by HyperComments