Безкоштовна «Нафтуся» скінчилася – з 1 грудня доступ до бюветів з цілющою мінеральною водою стає платним

Середа, 15 листопада 2017, 15:16
Таке рішення прийняв власник «Трускавецькурорту», Трускавецька міськрада не заперечує.
Безкоштовна «Нафтуся» скінчилася – з 1 грудня доступ до бюветів з цілющою мінеральною водою стає платним

Новина про те, що вже з 1 грудня цього року, впроваджується плата за відвідування бювету, яка була опублікована на сайті Трускавецької міськради, визвала шквал обурення серед жителів Трускавця.

Функція коментування для користувачів на офіційному сайті Трускавецької міської ради вимкнена тож про, що думають їх виборці про таку сумнівну ініціативу трускавецькі депутати залишалися в приємному невіданні. Або ж воліли залишатися, оскільки містяни з приводу такої новини «гудуть» вже кілька місяців.

Мінеральні води, що десятиліттями вабили до себе недужих завдяки своїм унікальним цілющими властивостями та доступністю, виробили у багатьох справжній ритуал, щодо «з’їздити водички попити». Люди десятиріччями приїздили до Трускавця двічі, а то і тричі на рік, щоб полікуватися «Нафтусею», «Марією», «Софією» ти Броніславою».

В оприлюдненому на сайті Трускавецької міськради тексті новини, вказані тарифи, які почнуть діяти вже за три тижні. Одноразовий абонемент на відвідання бювету, обійдеться в 3 гривні 50 копійок, але це ще не все.

Вводиться обмеження на споживання – під час одного відвідання можна випити не більш, ніж 0,35 мл мінеральної води. Невідомо, яким чином збираються здійснювати контроль за нормами вживання, та які санкції чекають тих, хто, вип’є 0,4 мл, чи навіть 0,5 мл платної нормованої води.

У ПрАТ «Трускавецькурорт» запевняють, що визначені тарифи дозволяють функціювати підприємству на межі рентабельності. Отримані таким чином гроші планують направити на утримання бювету, території довкола нього, на роботу дослідницької лабораторії, та покривати собівартість видобутку води.

Враховуючи, що курс лікування трускавецькими водами складає 21 день по шість щоденних відвідувань, кожному хворому доведеться викласти по 441 гривень за доступ до бювету з цілющою водою. Нескладні підрахунки дозволять припустити, що «межа рентабельності» дозволятиме власникам щорічно заробляти на надрах близько 92 мільйонів гривень.
Міське відділення «Самопомічі», яка перемогла в Трускавці на виборах 2015 року, не поспішає реагувати на запити преси та громадськості щодо припинення безкоштовного доступу до місцевої, та і національної скарбниці.

Раніше Варта писала, що трускавецькі активісти виламали вже встановлені на бюветах турнікети та збираються палити шини.

comments powered by HyperComments