Скорочення степендійних місць у два рази планують урядовці

Вівторок, 15 серпня 2017, 13:31
Уряд планує у два рази скоротити кількість студентів, які отримують стипендію
Скорочення степендійних місць у два рази планують урядовці

Міністерство фінансів має в планах зменшення кількості студентів-отримувачів стипендій із 45% до 15%.

Відповідно до заяви заступника міністра фінансів Сергія Марченка, сьогодні стипендії отримують 40-45% студентів, однак планується скоротити їхню кількість до 15% для того, щоб підвищити розмір самої стипендії.

"При 15% академічних стипендіатів розмір стипендії може бути на рівні мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. Ми наполягатимемо, щоб вони змінили відсотки стипендіатів і визначили розмір стипендії на рівні більш високому, ніж в 2017 році. В нас були такі домовленості з Міносвіти, що до 2020 року ми рівень стипендіатів скоротимо до 15%", – наголосив Сергій Марченко. 

За його словами, нові правила поки лише в планах і не затверджені.

Попередньо, наприкінці 2016 року, уряд затвердив виплату академічних та соціальних стипендій студентам. Відтак, з 2017 року стипендію отримують згідно із рейтингом складеним ВНЗ.

В уряді також доповнили перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії, дітьми-інвалідами та особами з інвалідністю І-ІІІ групи; студентами із малозабезпечених сімей; особами, яким призначені соцстипендії Верховної Ради із числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments