Майже 1500 осіб на Буковині скористалися дією безвізового режиму

Вівторок, 20 червня 2017, 14:09
Від початку запровадження безвізу станом на ранок 20 червня кордон з країнами ЄС на Буковині перетнуло 1428 громадян, які скористалися дією безвізового режиму та подорожували, маючи тільки біометричний паспорт.
Майже 1500 осіб на Буковині скористалися дією безвізового режиму

Більшість із них – понад 97% – перетинали кордон у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Порубне». 34 громадяни, тобто понад 2% скористалися авіаційним транспортом і лише 8 осіб для безвізових подорожей з Буковини вибрали залізничне сполучення. Про це повідомляє "Справжня Варта" із посиланням на прес-службу Західного регіонального управління ДПС України.

Відмітимо, що упродовж вихідних було помітне значне збільшення громадян, які в рамках безвізу прямували в європейські країни.

З початку впровадження безвізових подорожей у перетині кордону на Буковині відмовлено одному громадянину України. У цьому випадку йдеться про сім’ю, яка під час перетину кордону зустрілася з неприємністю: під час здійснення паспортного контролю виявилося, що паспортні документи батьків були біометричними, а паспорт дитини – старого зразку без відповідної візи, що не дає право на перетин державного кордону з країнами ЄС.

Прикордонники Чернівецького загону звертаються до всіх подорожуючих, під час підготовки до закордонних подорожей більш ретельно оформляти свої документи, а особливу увагу звертати на правильність оформлення документів неповнолітніх громадян України.

Раніше "Справжня Варта" розповідала, як пройшла Ніч безвізу.

Більше новин із життя Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments