На Шевченківську премію претендує режисер із Західної України і мультсеріал про Львів та інші куточки України

Вівторок, 7 лютого 2017, 04:04
На Національну премію України імені Тараса Шевченка в номінації «кіномистецтво» претендує творча група фільму «Брати. Остання сповідь» та мультиплікаційний серіал «Моя країна Україна» Сашка Лірника і Степана Коваля.
На Шевченківську премію претендує режисер із Західної України і мультсеріал про Львів та інші куточки України

20 лютого відбудеться третій етап відбору лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка. Вже сьогодні відомо, що у номінації «кіномистецтво» на лауреатство претендують анімаційний серіал «Моя країна – Україна» та фільм «Брати. Остання сповідь».

Нагадаємо, анімаційний пластиліновий мультиплікаційний серіал «Моя країна Україна» Сашка Лірника і Степана Коваля був презентований ще у 2015 році. Це 26-серійна історія про Україну – про кожне місто і закуток. «Тернопільська квітка», «Просто історія (Львів)» та інші серії у яскравому сюжеті розкривають цікаві історії та легенди різних частинок України.

Інший номінант - фільм «Брати. Остання сповідь», головна роль в якому дісталася головному режисеру Тернопільського обласного академічного драмтеатру ім. Т.Шевченка, народному артисту України Олегу Мосійчуку. На премію також претендують режисер фільму Вікторія Трофіменко, оператор Ярослав Пілунський, художник Владлен Одуденко та актор Віктор Демерташ.

comments powered by HyperComments