На західному кордоні провели експеримент для зменшення черг

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 21:28
Авто з українською реєстрацією отримали окрему смугу.
На західному кордоні провели експеримент для зменшення черг

У четвер, 22 грудня, на пункті пропуску через державний кордон України "Краковець – Корчова" створили додаткову смугу руху для громадян України, що мають авто з українською реєстрацією, а також для громадян ЄС. 

Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Організатори експерименту сподіваються таким чином розвантажити черги на кордоні.

За словами начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Єгорова, здебільшого черги на митниці створюють транспортні засоби з іноземною реєстрацією. Вони більш ніж удвічі перевищують кількість автомобілів з українськими номерами та перетинають кордон кожні 5 днів у режимі "транзит" відповідно до Митного Кодексу України. 

"Ми створили додаткову смугу руху для громадян ЄС, а також громадян України, що мають авто з українською реєстрацією. А це близько 30-40% громадян, що перетинають західний кордон України. Таким чином плануємо забезпечити комфортні умови людям, котрі прямують за кордон на відпочинок, у бізнес- чи дипломатичних справах, аби вони не чекали у загальних чергах разом із учасниками малого прикордонного руху. Цим громадянам ми і пропонуватимемо заїжджати на окрему смугу руху", - розповів Володимир Єгоров.

За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Гримак, стартував експеримент саме на пункті пропуску "Краковець – Корчова", адже цей контрольно-пропускний пункт найбільш технічно пристосований для його проведення. Спонсорські кошти у розмірі понад 400 тисяч гривень дозволили закупити знаки розмежування та провести ознакування території.

"Цей експеримент, ми сподіваємось, дозволить не лише зменшити черги на кордоні, а й побороти корупційну складову, зокрема такі її елементи як продаж черги самими учасниками руху. Якщо він виявиться вдалим, ставитимемо питання про упорядкування руху і на інших пунктах пропуску для забезпечення більш якісного та швидкого перетину кордону", - зазначила Ірина Гримак.

Скеровувати водіїв саме цю смугу руху у рекомендаційній формі будуть працівники Нацполіції та черговий склад Держприкордонслужби.

"Висновки із експерименту робитимемо через три місяці", - резюмував начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

comments powered by HyperComments