У Луцьку створили мурал шрифтом Брайля

Субота, 10 вересня 2016, 22:20
Новий мурал під назвою «Нуль метрів над рівнем моря» презентували в Луцьку.
У Луцьку створили мурал шрифтом Брайля

Витвір урбаністичного мистецтва представили на фестивалі «ПоліхромА». Авторами малюнку стали художники Андрій Присяжнюк та Сергій Радкевич. Над ним працювали шість днів, а назвали «Нуль метрів над рівнем моря».

«Тут так і написано шрифтом Брайля: «Нуль метрів над рівнем моря». Зрячий не зрозуміє, а сліпий не побачить», – розповідає Андрій Присяжнюк.

Він каже, що співавтори хотіли створити мурал на контрасті:

«Адреналін Сіті» – це простір, де дуже багато реклами, тут неспокійно, адже це розважальний комплекс. У таких середовищах художники ще не працювали. Коли я робив попередні мурали, то враховував кольори навколишнього середовища, будинків, фасадів. Тут середовище не зобов’язувало, бо, як такого, тут середовища не те, що немає, просто це не є міський простір».

Для авторів стіна «Адреналін Сіті» стала викликом. Раніше художники працювали на доволі гладких поверхнях, без рельєфів. Цього разу стіна була в аварійному стані, там є рельєфи, проводи та кабелі. Перед митцями, каже Андрій Присяжнюк, свого часу навіть постало питання, чи варто починати створювати щось на стіні.

«Рельєф часто диктував умови. Можна побачити, що обличчя вписане в нішу. Це – бетонні плити, які посаджені трохи глибше», – каже Андрій Присяжнюк.

Чи подобається йому власна робота – ще не знає. Переконаний, що за декілька днів чи тижнів все ж знайде певні огріхи.

«Має минути трохи часу», – зазначив Андрій Присяжнюк.

comments powered by HyperComments