Матч «Зорі» і «Говерли» завершився скандалом

Герман Борисов  |  Неділя, 26 квітня 2015, 19:46
Після суботнього поєдинку ужгородської «Говерли» і луганської «Зорі», в якому «чорно-білі» вирвали перемогу на останніх хвилинах, між керівництвом команд відбулася неприємна розмова. 5 квітня у рамках 21-го туру чемпіонату України з футболу «Зоря» проводила виїзний матч на Закарпатті з місцевою «Говерлою».
Матч «Зорі» і «Говерли» завершився скандалом

Перший тайм проходив з перевагою луганчан. Проте помилка в обороні і невпевнена гра голкіпера, який відбив м'яч прямо на півзахисника «Говерли» Сергія Мякушка, призвела до узяття воріт - 0:1.

«Зоря» кинулася відіграватися, але хазяям поля досить тривалий час вдавалося грамотно оборонятися. Якщо не рахувати епізоду в середині тайму, коли ужгородці порушили правила у своїй штрафній площі. На їх щастя, арбітр в тому епізоді пенальті не призначив. На перерву команди пішли при мінімальній перевазі «Говерли».

У другому таймі «Зоря» взяла гру під свій контроль, проте довгий час м'яч наполегливо «не йшов» у ворота закарпатців. Долю поєдинку вирішили вдалі заміни, проведені наставником «Зорі» Юрієм Вернидубом. ЖелькоЛюбенович, який вийшов на 46-ій хвилині, чітко реалізував штрафний удар, зароблений Філіпом Будковським (1:1). А коли вже йшла остання хвилина основного часу, і «Говерла» притиснулася до своїх воріт, своє слово сказав грузинський легіонер «Зорі» ДжабаЛіпартия, який вийшов на заміну на 68-ій хвилині.

Увірвавшись в штрафну «Говерли», прекрасна «десятка» продемонструвала серію хитрощів, дезорієнтував відразу декількох суперників. Потім послідував єдиний і точний удар Джаби - і рахунок став 2:1 на користь «Зорі»!

Три хвилини доданого часу, що залишилися, нічого кардинального в гру не внесли. «Чорно-білі», набравши три очки, закріпилися на четвертому рядку турнірної  таблиці.

І ось тут-то почалося. Коли команди йшли з поля в роздягальню, віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич (син одіозного нардепа від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича, власника клубу) підбіг до наставника «Зорі» Юрія Вернидуба і щось вимовив тому на вухо. Тренер відповів щось подібне до «Зовсім з глузду з'їхав?!» і далі нерозбірливо, оскільки оператор телеканалу «Футбол», який знімає команди, що спрямовуються в роздягальню, мабуть, не чекав такого позапланового розвитку подій і не налаштував належним чином апаратуру.

Коли журналісти попросили головного тренера «Зорі» прокоментувати цей епізод, він відповів наступне:

- Я просто приголомшений поведінкою представників «Говерли». Сьогодні перед грою до нашої роздягальні підійшов Олександр Величко і почав мені розповідати, як ми повинні грати. Що це був за візит, краще запитайте у представників «Говерли».

Від цих людей я чекав чого завгодно. Той же В'ячеслав Грозний зі своїми підколюваннями. Але таке допускати неправильно, є якась етика.

Можу відверто заявити, що я і моя команда ні в які «ігри» не граємо, ми граємо у футбол, який доставляє радість уболівальникам, а результатів домагаємося чесним шляхом. Про те, що мені сказав Шуфрич, запитайте у нього самого, я не хочу навіть це коментувати.

Ситуацію загострили коментарі головного тренера «Говерли» В'ячеслава Грозного, який докорив суддівській бригаді в тому, що та «вбиває» його команду :

- Половину чемпіонату придумуються штрафні картки. У шести матчах у ворота «Говерли» призначаються п'ять пенальті. Будковський грає рукою - цього ніхто не бачить, йому можна, а нам - не можна. Ставлять штрафний, коли знають, що для Любеновича це як пенальті.

Хіба не видно, що робиться? Що «Говерлу» вбивають? Ми, тренери, маємо право говорити те, що думаємо, а не обманювати самих себе. Матч з «Зорею» ми повинні були виграти, оскільки грали краще. Більше мені коментувати нічого.

Як вдалося з'ясувати, претензій до суддівства у керівництва «Говерли» було багато, але основна полягала в тому, що штрафний удар у ворота ужгородців, після якого Любенович порівняв рахунок, був призначений несправедливо.

Скандал вирішився так само несподівано, як і почався. Коли узяли інтерв'ю у Олександра Шуфрича, він на подив, висловлювався вже без претензій:

- Домашня поразка завжди сприймається хворобливо. Про що говорив з Вернидубом? Це була робоча розмова. Я привітав Юрія з перемогою і побажав йому успіхів в єврокубках. Думаю, це була нормальна робоча розмова. Нічого такого не сталося. Про те, що хтось заходив в роздягальню «Зорі», мені нічого не відомо. Я точно не заходив. Я ледве встиг на гру. Це треба запитати у тих, хто заходив.

Суддівство? Я можу судити тільки про штрафний. Я бачив повтор з різних ракурсів, і, потрібно визнати, що штрафною призначений правильно. Другий гол... Повторів не бачив. Там гравець «Зорі» накрутив захисника і точно пробив. Там претензій до арбітра бути не може, але це тільки за гарячими слідами.

Нагадаємо, луганська «Зоря» займає в чемпіонаті України четвертий рядок, який дозволяє брати участь в єврокубках.

comments powered by HyperComments