«Єдиний у Пісках Іван» після чотирьох місяців лікування повернувся додому (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 23 квітня 2015, 18:17
Вчора, 22 квітня з Центрального військового клінічного госпіталю у Львові виписали бійця Добровольчого українського корпусу «Правого сектору» 36-річного Івана Малісевича. У рідному місті Сколе воїна зустрічали родина, друзі та сусіди.
«Єдиний у Пісках Іван» після чотирьох місяців лікування повернувся додому (ФОТО)

На Сході чоловік отримав важке поранення голови. Під час бою в Пісках напередодні Нового року, 29 грудня, в Івана влучив осколок мінометної міни. Тоді зав’язався бій із терористами, що увійшли в селище. Уламок буквально зрізав чоловікові частину потилиці, проте не зачепив мозок, на що лікарі кажуть – народився в сорочці. 

Наступного дня бійця прооперували у Дніпропетровську, згодом він лікувався в Києві, а протягом останніх двох місяців проходив реабілітацію у львівському шпиталі. Після поранення та операції Іван певний час не ходив, але вже встає на милиці, а додому повернувся у інвалідному візку.

На війні Малісевич мав позивний Іван, тому що був єдиним Іваном на всі Піски, відтак його ні з ким не можна було сплутати. Його побратими та командир кажуть що Іван - надзвичайно позитивна людина, та відгукуються про нього як про хорошого воїна.

Незважаючи на те, що Івана чекає ще одна операція, під час якої йому мають встановити металеву пластину в череп, боєць вже розмірковує як йому повернутися на передову.  Адже там зараз воює його дядько та рідний брат Роман. Також пліч-о-пліч з ним воював і його батько, який зараз вдома. Іван каже, шо там зараз має бути кожен нормальний чоловік, щоб захищати свою землю.

Фото: Петро Волинський

comments powered by HyperComments