Прикордонників, які повернулися зі Сходу на Львівщині діти зустрічали з квітами (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Субота, 14 червня 2014, 20:09
Сьогодні, 14 червня, у Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби у місті Великі Мости на Львівщині відбулася урочиста зустріч особового складу об'єднаної мотоманевреної групи № 3 Західного регіонального управління, яка повернулася після виконання завдань на східному кордоні України.
Прикордонників, які повернулися зі Сходу на Львівщині діти зустрічали з квітами (ФОТО)

Нагадаємо, персонал групи, яка понад 3 місяці виконувала завдання із охорони східних рубежів був сформований із 311 бійців-добровольців з різних західних областей. З честю виконавши завдання військовослужбовці повернулися до місця проходження служби.

На плацу військової частини прикордонників зустрічали представники командування, керівництво області і міста, духовенство, учні Великомостійської школи-ліцею, родичі і близькі. За успішне виконання поставлених завдань та вагомий особистий внесок у охорону державного кордону військовослужбовців нагородили грамотами, годинниками і цінними подарунками, після чого школярі дарували їм квіти.

Водночас, як повідомила голова Сихійської РДА Ірина Маруняк, міський голова Львова Андрій Садовий прийняв розпорядження про заохочення окремих військовослужбовців, які відзначилися при охороні державного кордону грошовою винагородою у розмірі 1 тис. грн.

Для того аби відпочити та набратись сил прикордонникам дали 10-ти денну відпустку.

Як зазначив під час свого виступу начальник Західного регіонального управління ДПС генерал майор Ігор Андрусік, під час несення служби прикордонники виконували також і політичну місію – в плані єднання народу України між Заходом і Сходом.

«Репортаж, який був показаний по телебаченню, як наш прапорщик із Рівенщини розповідає про передовий досвід садіння картоплі - це є свідченням того наскільки у нас близькі потреби. І те, що ви знайшли контакти із місцевим населенням – це дуже велика заслуга», - сказав генерал майор Ігор Андрусік.

У свою чергу, як зазначив депутат Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, сьогодні за спокій на Львівщині треба дякувати прикордонникам.

«Мабуть не просто нині прикордонникам на Сході, там де кордон довгий час не був облаштований. Але настане час, коли наш кордон буде зустрічати гостей, які їдуть до нас з миром», - висловив сподівання Ярослав Качмарик.

Водночас, як повідомив генерал майор Ігор Андрусік, сьогодні прикордонникам конче потрібні нові бронежилети, а також спальники і карімати для несення служби в польових умовах.

При цьому, як запевнив перший заступник Голови Львівської ОДА Йосип Ситник, військовій частині у Великих Мостах буде надана сума 100 тис.грн для закупівлі бронежилетів та інших засобів для військовослужбовців.

«Звичайно, Львівська ОДА не має повноважень фінансувати збройні сили чи прикордонну службу, але через механізм надання субвенцій з держбюджету ми такий шлях знайшли», - повідомив Йосип Ситник.

comments powered by HyperComments