На Львівщині склали присягу бійці 3-го батальйону територіальної оборони (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Субота, 31 травня 2014, 21:57
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон), що на Львівщині склали присягу військовослужбовці 3-го батальйону територіальної оборони. Понад 400 добровольців, які виявили бажання служити за контрактом лише три дні тому одягли форму та стали в стрій. Після навчання бійці одразу ж приступлять до військової служби.
На Львівщині склали присягу бійці 3-го батальйону територіальної оборони (ФОТО)

Як розповіли в прес-службі Західного оперативного командування,

функцією новоствореного батальйону, який формувався виключно з добровольців буде забезпечення пропускно-міграційних ресурсів, боротьба з розвідувально-диверсійними групами та охорона найважливіших об’єктів на території Львівщини.

«Ми давно зрозуміли, що війна стосується кожного у нашій державі. Відтоді як ворог ступив на нашу землю ми вже не можемо жити так як раніше і звично планувати наступний день. Війна - це те, що  зайняло свій куток у кожній хаті й ми усвідомлюємо, що найбільше прагнемо миру і спокою. Тож на новостворений батальйон територіальної оборони покладено обов’язок берегти від посягань територію і громаду Львівщини», - зазначила під час свого вітального слова Голова Львівської ОДА Ірина Сех.

При цьому, як запевнило військове керівництво, за межами Західної України батальйон використовуватись не буде.

Оскільки частина бійців батальйону вже служила в армії, присягу цього дня склали лише новобранці. Після урочистої церемонії отримання зброї солдатів окропив святою водою капелан отець Тарас. Також аби трохи підняти настрій військовим на плацу для них організували невеликий концерт. Проте, глухе відлуння канонади навчальних стрільб артилерії дещо додавало драматичності.

У найближчі 10 днів для бійців батальйону інструктори Академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного проведуть навчання із бойового злагодження та вміння вправлятися зі зброєю. До слова, на озброєнні батальйону є автомати, кулемети і гранатомети. При цьому, самі солдати «не на камеру» нарікали на застарілість їхньої стрілецької зброї. Так, серед урочисто вручених їм автоматів Калашникова можна було побачити зразки із штампом 1980 року виготовлення.

Як повідомила Ірина Сех, з обласного бюджету на потреби батальйону було виділено 1 млн.грн. З них уже витрачено 300 тис. на закупівлю найнеобхіднішого речового майна та засобів сучасного радіозв’язку. Також, очікується, що найближчим часом надійдуть інші матеріально-технічні засоби, зокрема бронежилети та шоломи. Харчування та проживання бійців батальйону забезпечила Академія сухопутних військ.

comments powered by HyperComments