Івано-Франківськ оголосив список люстраторів

Світлана Куропій  |  Субота, 29 березня 2014, 14:54
На засіданні Народної ради у Івано-Франківську вже затвердили склад Люстраційної комісії.
Івано-Франківськ оголосив список люстраторів

Нижче подаємо Вам список членів комісії, в якому особливо виразно представлені журналісти:

Руслан Коцаба – журналіст інтернет-видання «Версії».
Тетяна Соболик – журналістка газети «Репортер».
Олег Головенський - головний редактор інтернет-видання «Фіртка».
Іван Маруняк – представник ГО «Опора».
Ярема Стецик – художник.
Маргарита Женчук – еколог.
Богдан Скаврон – колишній журналіст газети «Експрес», який  зараз працює у «Галичині».
Володимир Кушніренко – в минулому головний редактор інтернет-видання «Бліц-Інфо».
Ростислав Шпук – приватний підприємиць.

 Маніфест Люстраціїної комісії окреслює наступні спектри роботи її членів:

- боротьба проти корупції, казнокрадства політиків та чиновників,
- боротьба проти спекуляцій даними народом представницькими мандатами,
- боротьба з хамством та зарозумілістю посадовців у владі,
- боротьба проти тих, хто ховає свою причетність до криміналу, до злочинів тоталітаризму та до діянь репресивних режимів.

А головне, що члени Люстраційної комісії від імені народу проводити люстрацію суддів, депутатів, чиновників, кандидатів на певні посади. Одна з присутніх на засіданні ради, місцева активістка Наталя Сербин відверто сподівається на те, що члени обраної народом комісії будуть об'єктивні у своїх висновках.

В свою  чергу новообрані «люстра тори» пообіцяли працювати достойно та не дивитися на те, під якими мандатами, прапорами чи гаслами виступають політики і посадовці.

Завдання усіх членів комісії -  громадська люстрація та викорінення корупції, здирництва, казнокрадства, дворушництва, зрадництва, колаборації.

Варто також зауважити той факт, що Народна рада не буде мати впливу на саму Люстраційну комісію, її членів,   а також на  прийняття ними рішень, які ухвалюватимуть таємним голосуванням. Зрозуміло, що цьому новоствореному органу доведеться періодично звітувати  про свою роботу.

Все ж варто бути обережними і з такими органами. Обласні ЗМІ повідомляють про факти незаконного працевлаштування під виглядом проведення люстрації.

Саме за такі дії почули звинувачення представники партії «Свобода», які начебто шукають робочі місця для своїх депутатів у люстрованих організаціях.

Вже стало відомо, що на Франківщині очільником департаменту охорони здоров’я є представник "Правого сектору"  Михайло Глагович,  а його заступники - позапартійний Степан Андрійців та представник Народної ради Іван Сенів. А от головним лікарем обласної клінічної лікарні може стати депутат від «Свободи» Манолій Піцуряк, принаймні таку пропозицію висловив на Координаційній раді заступник керівника Штабу національного спротиву Михайло Королик.

comments powered by HyperComments