Луцьк мобілізується на допомогу столиці. Перші транспорти з Волині вже рушили до Євромайдану

Світлана Куропій  |  Вівторок, 18 лютого 2014, 21:06
Жителі міста Луцьк вже мобілізують свої сили на підтримку нових революційних подій у столиці.
Луцьк мобілізується на допомогу столиці. Перші транспорти  з Волині вже рушили до Євромайдану

Волинські хлопці - нащадки бійців УПА  в буквальному, а не фігуральному  значенні

У місті розпочались протести та мітинги. Театральний майдан міста, не зважаючи на пізню годину, вже зібрав близько 500 людей, які готові висловити свій протест владі та підтримати революціонерів у столиці. Маски,  камуфляж та свічки – хтось шанує пам'ять загиблих,  а хтось готовий  їхати на запеклі київські вулиці.
Луцький співкоординатор Майдану Ігор Гузь наголошує, що будь які дії мітингарів у областях мають бути узгоджені з столичним штабом,  аби діяти воєдино та без провокаційно. «Має бути жорстка дисципліна, ніякої самодіяльності», - пояснив він.

Зі сцени пролунали застереження та план дій на випадок введення в країні надзвичайного стану. Активісти та організатори рекомендують жителям міста вирушати до Волинської обласної державної адміністрації на акцію протесту, зауважуючи, що в такий момент люди мають надіятись лише на колективну злагодженість, адже засоби зв'язку такі як телебачення, інтернет та мобільна мережа можуть бути відімкнені.

«Якщо буде введений надзвичайний стан ми вас просимо зробити наступне: впакувати теплі речі, медикаменти та харчі на декілька днів, і, як тільки ви чуєте, що оголосили надзвичайний стан, одразу до обласної адміністрації на Київському майдані. Тоді одразу мобілізуємося», - зазначив Ігор Гузь.

Луцький Майдан сьогодні

Частина мітингувальників вирушила до офісу Партії регіонів, скандуючи «Слава Україні – Героям слава» та «Бандера, Шухевич – Герої України». Колону усю дорогу супроводжували працівники ДПС, а під стінами приміщення ПР на  народ також чекали працівники правоохоронних органів та заступник начальника УМВС Волині Володимир Поліщук. Між двома сторонами протистояння виникла дискусія, яка завершилась мирно і мітингувальники повернулись на Театральну площу. Варто відмітити, що дорогою назад неподалік від того ж офісу провладної партії народом були помічені озброєні працівники спецпідрозділу «Беркут».

Жертв сьогоднішніх сутичок вшанував обласний телеканал «Нова Волинь», він  повідомив про скасування трансляції ранкового телешоу «Ранок Нової Волині».  «З огляду на ситуацію, що сьогодні сталася у столиці, ефір "Ранку" скасовано на невизначений термін. Відповідне розпорядження діє на будь-які розважальні та мистецькі дійства", - йдеться в повідомленні.

Фото: Під прицілом

 

 

comments powered by HyperComments