На Івано-Франківщині на регіоналів тиснуть як можуть

Світлана Куропій  |  Середа, 5 лютого 2014, 19:00
В Івано-Франківську керівний склад обласної державної адміністрації (ОДА) не може працювати. Голова ОДА Василь Чуднов скаржиться, що працює практично у підпіллі.
На Івано-Франківщині на регіоналів тиснуть як можуть

«Працівників департаменту інформаційної політики ОДА пускають в адмінбудівлю на Грушевського, але там досі не відновлено роботу сервера та інтернет-зв'язок. Кабінети голови ОДА та його заступників залишаються заблокованими», - коментує події керівник прес-служби Сергій Білий.
В свою  чергу керівництво облдержадміністрації також очікує призупиненого рішення вироку суду щодо  законності припинення в односторонньому порядку дії угоди про оренду приміщення ОДА.

Хоча,  раніше голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук визнавав, що таке рішення депутатів не зовсім законне, адже про призупинення оренди треба попереджувати працівників заздалегідь, а не в останні кілька робочих днів, щоб ті поспіхом звільнювали робочі місця (а саме 5 днів «дали» чиновникам депутати). Голова також пообіцяв, що найближчим часом облрада розгляне проект нового статуту комунального підприємства, де буде передбачено право укладати договори оренди приміщень, що належать громаді.
Але працівники ОДА мають продовжувати працювати у штатному режимі, допоки питання є  відкритим, а за оренду з них братимуть символічну плату.

Також відбулось засідання Івано-Франківської облради, де заступник голови ОДА Зінаїда Болюк висловила свою ясну позиції на захист посади, яку вона обіймає. Нещодавно обласна рада проголосувала за  висловлення недовіри голові ОДА Василю Чуднову, заступником якого є Зінаїда Болюк, а громадський активіст Роман Островський закликав пані Зіну  скласти свої  повноваження, мотивуючи  це тим, що скоро всі регіонали будуть позбавлені своїх обов’язків, а то й  навіть - заарештовані: "Мати Василева! Ви мені погрожуєте?" – відреагувала жінка (на «честь»  якої також були намальовані плакати «Зіну в корзіну»).

бюлетень

Як виявили журналісти, не всі опозиційні депутати облради голосували за недовіру В. Чуднову. На фото - бюлетень члена партії А. Яценюка, який наче і "за", наче і "утримався" від недовіри регоіналу

Причина конфлікту могла б видатися дивною та безпідставною,  адже офіційно Зінаїда Болюк не є членом Партії регіонів і донедавна належала до начебто зовсім протилежної регіоналам УНП, звідки її вигнали. Жінка своїх позицій не здала, і відкрито заявила, що може й полишить свою  посаду, але не під тиском депутатів.

Фото: Pravda.IF.UA

 

 

comments powered by HyperComments