Мир за Карпатами: вчора без конфліктів створили Закарпатську обласну Народну раду

Світлана Куропій  |  Середа, 29 січня 2014, 11:49
Народну раду ухвалили на Закарпатті рішенням понад 50 депутатів обласної ради (члени політичних партій «Єдиний центр» «Батьківщина» та «УДАР»). Також одразу було затверджено голову та склад виконавчого комітету органу – 30 осіб. На засіданні Народної ради також були присутні активісти ужгородського Євромайдану.
Мир за Карпатами:  вчора без конфліктів створили  Закарпатську  обласну Народну раду

Голова обласної ради Закарпаття Іван Балога обговорив з депутатами політичну ситуацію в країні. Також обласна рада висловила  свої вимоги до центральної влади - скасувати антидемократичні закони,  прийняті 16 січня 2014 року та провести позачергові вибори президента. Контроль за виведенням силовиків з приміщення  рішенням ради було покладено на голову Закарпатської ОДА.
Голосування завершилось щирими оплесками та викриками «Молодці». Голова обласної адміністрації Олександр Ледида та всі інші депутати від Партії регіонів у обласній раді не підтримали створення Народної ради.

Також важливо зазначити, що закарпатські правоохоронці під час проведення сесії не зафіксували жодного порушення.

29 січня з будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації знято посилену охорону. Від сьогодні відновлено стандартне чергування – щодоби на чергування затупає три працівники Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області. Також з вікон при вході до будівлі обласної адміністрації та облради знято захисні щити.

Обласні управління та структури, що розташовані в будівлі, працюють у штатному режимі – у середу, 29 січня, держслужбовці, як і зазвичай, вийшли на роботу о дев’ятій годині ранку.

На площі перед будівлею Закарпатської ОДА досі розташоване наметове містечко, оточене барикадами з мішків зі снігом, проводяться мирні мітинги та зібрання громадян.

Фото: Uzhgorod.net.ua

comments powered by HyperComments