Волинь: на Майдані коло церкви революція ...

Світлана Куропій  |  Понеділок, 27 січня 2014, 22:06
Блокування обласних адміністрацій, перехід влади до Народних рад поширюється територією усієї держави. Однією з перших відгукнулась на цю хвилю Волинська область. Демонстранти біля Волинської ОДА домоглися від її керівника Бориса Клімчука оголошення відставки. Але все ж потім сам пан Борис зазначив, що він і надалі виконуватиме свої посадові обов'язки. За повідомленнями також пішов у відставку голова обласної ради - Володимир Войтович.
Волинь: на Майдані коло церкви революція ...

Також учасники та активісти Народного віче у місті Горохів опанували приміщеннями районної адміністрації та районної ради. Народне віче висловило недовіру  голові Горохівської РДА члену Партії регіонів Жанні Савчук, яка уникаючи відповідальності та діалогу з народом, спочатку закликала людей не ходити на пікети та віче, а зараз начебто перебуває на лікарняному.
У свою чергу, 25 січня до народу вийшов поспілкуватись голова районної ради Леонід Андрійчук, лише повідомивши, що голова РДА Ж. Савчук відсутня, а адміністрація не працює, бо субота. Також він на вимогу натовпу вніс своє прізвище у список депутатів, які висловлюють недовіру голові РДА.
Пані Жанна своєю агітаційною політикою за провладну партію здобула не досить велику «повагу» серед жителів району. Її погляди викликають протести серед народних мас, часом й не досить гуманні. До прикладу, днями на подвір’я батьків голови  РДА було привезено порожню труну, що символічно призначалась саме для пані Савчук.
Міліція Горохівщини фактично підтримує протестувальників.  Начальник районного відділу МВС Ігор Скромний відкрито дав обіцянку активістам   не вживати каральних санкцій щодо мітингувальників.
На тому активісти містечка на Волині не зупинились і також вимагають звільнення з  посади Олега Дідика - головного редактора районної газети «Горохівський вісник». У період правління Партії регіонів це видання було її відвертим рупором, у якому панувала жорстка цензура. Редактор прийняв умови пікетувальників і погодився принести заяву на звільнення на позачергову сесію райради, що відбудеться 28 січня.
Приміщення районної ради міста Горохова досі заблоковане, а навколо нього побудовані барикади та постійно чергують громадяни.
Також волиняни стали ініціаторами створення  «Волинської сотні» - спеціального підрозділу самооборони для захисту  Євромайдану у Києві. Інформація про заснування подібного органу поширюється соціальними мережами,  а  долучитись до самооборони можуть як жителі Волинської області, так і сусідньої Рівненщини. Ініціатори створення сотні коментують появу такого загону потребою у мобілізації громадян через реальні загрози сучасних подій. «Ми не громадська організація, і, тим більше, не політична партія. Хто готовий долучатися чи допомагати, хай контактує з нами персонально».
Також Луцьк не лишається осторонь акцій та пікетів проти підприємств, власниками яких є регіонали. Так жителі міста вже оголосили про пікет торговельного гіпермаркету «Епіцентр» - власності подружжя-регіоналів Гереги, який  розпочнеться 31 січня опівдні (у  сусідньому  Львові така кампанія вже набрала обертів).
Саме так жителі міста намагаються виявити свою солідарність та підтримку пікетувальникам інших областей, а також змінити життя у державі на краще.

Фото: Волинські новини

 

comments powered by HyperComments