"МедведЧУХАЙ гет" - автоМайдан із закарпатським акцентом

П'ятниця, 3 січня 2014, 14:53
Завтра Євромайдан-Ужгород планує автопробіг до дачі Віктора Медведчука, політична кар'єра якого колись була тісно пов'язана із Закарпатською областю. 4 січня о 13:00 учасники планують зібратися на трасі Київ-Чоп біля ресторану "Наталі" і рушити до місцевої дачі Медведчука в Жденієво, селищі міського типу Воловецького району Закарпаття.
"МедведЧУХАЙ  гет" - автоМайдан із закарпатським акцентом

Акція носитиме назву «МедведЧУХАЙ із Закарпаття». «Всі автомобілісти Закарпаття прямують до Жденієва», – закликає анонс автопробігу.

Нагадаємо, що у закарпатців власні давні  "рахунки" з лідером нинішнього  "Украинского выбора". Ще наприкінці 1990-х років, коли Віктор Медведчук був одним з найвпливовіших політиків України, його політична сила - Соціал-демократична партія України (об'єднана) намагалась опанувати контроль над областю. На виборах Верховної Ради 2002 року Закарпатська область була єдиним регіоном країни, в якому СДПУ (о) вдалось подолати  4-відсотковий прохідний бар'єр. В сукупності  зі скромними  результатами в інших областях  України партії Медведчука тоді це дозволило потрапити до парламенту. Зрозуміло, що в боротьбі за карпатську область Медведчук дуже сильно тиснув на місцеві еліти та виборців.

Згодом гострий конфлікт "своїх закарпатських"  і  "чужих киян" вибухнув на всю країну під час позачергових виборів голови міста Мукачеве в 2004 році. 

 

comments powered by HyperComments