З 50-ти країн Рамштайну, принаймні 20, не мають сьогодні представника від України — деканка Могилянки Тетяна Нагорняк

Ростислав Касьяненко, Варта в Баварії  |  Четвер, 24 жовтня 2024, 17:26
З цього року в українських здобувачів міждисциплінарної програми "Політичне лідерство та економічна дипломатія" з'явилася можливість отримати бакалаврат Могилянки у Мюнхені. Посвята в студенти у представництві Національного університету "Києво-Могилянська академія" на базі школи SchlaU Schule відбулася 16 вересня.
З 50-ти країн Рамштайну, принаймні 20, не мають сьогодні представника від України — деканка Могилянки Тетяна Нагорняк

Для того, щоб відкрити бакалаврську програму з двох спеціальностей, було потрібно змінити законодавство України. Але складнощі, схоже, менеджмент Могилянки не дуже лякає. Сучасні реалії вимагають, щоб міждисциплінарка була не тільки на наукових програмах магістерського рівня вищої освіти. Цю ідею підтримав заступник міністра освіти Михайло Винницький.

«Ми маємо наразі створити таких фахівців, які «підуть в поля» для проривних рішень за допомогою міждисциплінарних інструментів і практик. Лише уявіть собі: з 50-ти країн Рамштайну, принаймні 20, не мають сьогодні жодного представника від України. Тож освіта має доторкнутися до таких ніш чи пустот, де Україна до сьогодні ще не була», — вважає деканка Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти, докторка політичних наук проф. Тетяна Нагорняк (на фото)

Відповідно, міждисциплінарна програма НАУКМА «Політичне лідерство і економічна дипломатія» – саме про це. За задумом адміністрації Могилянки, вона має готувати фахівців, які будуть просувати український бізнес інструментами GR-комунікацій (себто через government relations) і достукаються до урядів світу, щоб український бізнес туди зайшов.

«Це політичні лідери з дипломатичними інструментами, що зайдуть на Африканський континент, в Латино-американські країни тощо. Вони  не просто отримають освіту за спеціальностями «політологія» та «міжнародні економічні відносини», але вже з наступного семестру протягом періоду ще до вибору спеціалізації оберуть собі «minor» (вузьку кваліфікацію в межах основної спеціальности), щоб стати реальнім фахівцем в межах індивідуальної траєкторії навчання», — пояснює деканка.  

«Варта в Баварії» наразі готує розгорнуте інтерв'ю з професоркою Тетяною Нагорняк щодо різних структурних одиниць Могилянки, партнерів університету в Україні та США, а також відповідями на складні питання, як ось: яким чином повернути молодь, яка здобуде базову чи магістерську освіту за кордоном, назад до України

Далі буде...


Фото: НАУКМА, Варта в Баварії

comments powered by HyperComments