День Незалежності в Україні пройшов під обстрілами рашистських терористів

Четвер, 25 серпня 2022, 09:09
День Незалежності під обстрілами, щедрі подарунки друзів України, Зеленський та Джонсон прийняли «парад російської техніки» у Києві
День Незалежності в Україні пройшов під обстрілами рашистських терористів

24 серпня Україна відзначила 31-шу річницю Незалежності. Зі сятом привітав громадян Президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що ми — вільний народ незалежної країни.

Міністр оборони України Олексій Резніков у найважчий для України час відзначив, що Україна завжди була, є і буде вільною.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав українців із Днем Незалежності. За його словами, ті, хто воює за Україну, знають її смак — смак землі, що в’їдається у шкіру.

Україну та українців привітали й відомі спортсмени, які прославилися на престижних змаганнях і прославили нашу державу.

Зі святом нашу країну привітали світові лідери, серед яких Анджей Дуда, Борис Джонсон, Еммануель Макрон, Урсула фон дер Ляйєн та інші.

Не обійшлося, звичайно ж, без подарунків. Зокрема, Президент США Джо Байден оголосив про рекордний пакет військової допомоги для України у розмірі майже $3 млрд.

До Києва прибув із несподіваним візитом британський Прем'єр Борис Джонсон. Він привіз Україні пакет допомоги на 54 млн фунтів стерлінгів, куди увійшли 850 мікродронів Black Hornet та машини для пошуку мін у воді та біля узбережжя.

І найнесподіванішим стало привітання зі святом від самопроголошеного лидера білорусі лукашенка. Але українці ніколи не забудуть, що цей колгоспник коїть під час війни.

Весь день 24 серпня росія очікувано поливала Україну ракетами. Зокрема, обстріляно залізничну станцію Чаплине на Дніпропетровщині. У багатьох областях спрацювала ППО.

День Незалежності став «рекордним» за кількістю повітряних тривог, російських обстрілів і провокацій. Загалом повітряну тривогу в усіх областях сумарно було оголошено 189 разів. У Запорізькій області небезпека атаки рф тривала понад 14 годин.

На фронті вкотре окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельське. Успіхів не мали. Також Сили оборони України відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Перемога, Новомихайлівка, Павлівка та Велика Новосілка (на Донецькому напрямку).

Партизани дісталися до колаборанта івана сушка, який очолював окупаційну адміністрацію у смт Михайлівка Запорізької області – зрадник злетів у повітря разом з автівкою.

comments powered by HyperComments