З червня виплати для частини ВПО скасовуються

Понеділок, 30 травня 2022, 16:26
Виплати для внутрішньо переміщених осіб з червня отримуватимуть лише ті переселенці, які проживають у зоні проведення бойових дій або ті, хто має зруйноване житло внаслідок війни.
З червня виплати для частини ВПО скасовуються

Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна. Голова Мінсоцполітики зазначила, що наразі багато українців, які два місяці перебували в безпечних регіонах, повертаються додому і до роботи.

Крім того, скорочено перелік осіб, які мають право на виплати ВПО. З червня лише меншканці окремих громад будуть отримувати виплати ВПО, йдеться в Наказі Мінреінтеграції.

Оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій та тих, що в оточенні. Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Загалом до переліку ввійшли 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (6 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (61 громада), Луганської (37 громад), Миколаївської (22 громади), Харківської (51 громада) та Херсонської (49 громад) областей.

Тобто, всі ВПО, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій, спираючись на три ключові критерії визначення територій. Це території, що є тимчасово окупованими; території, що перебувають в оточенні (блокуванні); території, на яких тривають активні бойові дії.

comments powered by HyperComments