Прокремлівські «експерти» намагаються переконувати, що Україна повинна піти на поступки

Неділя, 22 травня 2022, 11:03
Кремль продовжує через західних «експертів» просувати наратив про те, що Україна має йти на поступки і домовлятися з росією
Прокремлівські «експерти» намагаються переконувати, що Україна повинна піти на поступки

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО:

«Цього тижня росія через лояльних західних експертів просувала наратив про те, що світу та Україні треба йти на поступки та домовлятися з росією», - йдеться в повідомленні.

The National Interest опублікував матеріал ветерана розвідки США Пола Пілара, в якому він заявляє, що «приниження росії санкціями та усунення путіна від влади зашкодить усьому світу».

Про велич росії цього тижня знову говорив і сербський політолог Джордже Вукадіновіч, інтерв'ю з яким тиражували кремлівські медіа за кордоном. Вукадіновіч стверджує, що НАТО «має понести відповідальність за війну в Україні».

У матеріалі Politico вчені Патрік Портман, Джастін Логан та Бенджамін Фрідман висловили думку, що «Україні треба повертатися до перемовин з росією», бо Захід дає Україні «хибну надію на перемогу» у цій війні, приховуючи те, що не може довго допомагати грошима та зброєю.

Усі ці заяви маніпулятивні. Через так званих іноземних експертів росія намагається нав'язати світу необхідну їй точку зору, наголошують у Центрі протидії дезінформації.

comments powered by HyperComments