ЗСУ вдалося провести низку контрнаступів, вдалося розблокувати Харків та Миколаїв - Залужний

П'ятниця, 20 травня 2022, 11:25
Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив учора під час засідання Військового комітету НАТО
ЗСУ вдалося провести низку контрнаступів, вдалося розблокувати Харків та Миколаїв - Залужний

У четвер 19 травня Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний взяв участь в засіданні Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів (начальників штабів) у форматі з Україною. Під час зустріч Валерій Залужний розповів, що Україна провела низку контрнаступів, українським військовим вдалося розблокувати Харків та Миколаїв. Про це йдеться в дописі в телеграм-каналі Головнокомандувача ЗСУ.

"Наголосив, що наш народ платить надзвичайно високу ціну за свободу і європейський вибір, а Європа переживає найбільшу безпекову кризу з часів Другої світової війни. Повторив свої слова на засіданні Військового комітету НАТО у січні минулого року - відповідь агресору має бути консолідованою", - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

"Сьогодні ми не лише ведемо оборону. Нами проведено низку успішних контрнаступальних дій. Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку", – зазначив Залужний.

Він зауважив, що в Україні розуміли, що рано чи пізно повномасштабна агресія розпочнеться і готувалися до неї.

"Агресор продовжує нанесення ракетних ударів високоточної зброї в глибині нашої території. Ми знищили флагманський крейсер “Москва”, нанесли ураження ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту РФ. Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів, у середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу. Це загроза не тільки для України, а й для країн-членів НАТО. Адже кожна така ракета несе 400-600 кг тротилу. Тому важливо зміцнювати протиракетну оборону", – повідомив Залужний.

Головнокомандувач зауважив, що збройна боротьба у 21 столітті комплексна, йдеться про поєднання операцій, що, у свою чергу, вимагає застосування сучасного високоточного далекобійного озброєння, ефективної системи ППО та ПРО.

Залужний подякував партнерам за надану допомогу.

comments powered by HyperComments