В Україні очікують гарного урожаю картоплі

Середа, 18 травня 2022, 21:34
Компанія "Контінентал Фармерз Груп", яка вирощує картоплю на площі понад 2,2 тис. га прогнозує гарний урожай, в тому числі завдяки сприятливій погоді.
В Україні очікують гарного урожаю картоплі

Компанія "Континентал Фармерз Груп", яка є найбільшим виробником картоплі в Україні і у Львівській та Тернопільській областях вирощує картоплю на площі понад 2,2 тис. га, прогнозує гарний урожай, в тому числі завдяки сприятливі погоді. Про це пише Agravery.com із посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що "Контінентал Фармерз Груп" завершив посадку картоплі. Компанія вклалася у заплановані терміни та висадила понад 2,2 тис. га. Площі під культуру цього року переглянули в бік збільшення, зважаючи на її важливість для продовольчої безпеки України.

У компанії вважають цьогорічну картопляну "посівну" сприятливою, бо погодні умови, які її супроводжували, є оптимальними для закладки та отримання майбутнього врожаю.

"Цього року була доволі специфічна весна — рання, прохолодна, з великою кількістю опадів. Завдяки цьому в ґрунті достатньо вологи для закладання бульб. Помірні температурні режими у квітні, накопичена волога працюватимуть у травні на те, щоб картопля гарно зійшла і добре розвивалася. Ми вклалися в агрономічні терміни посадки, тому прогнози щодо врожайності оптимістичні", - зазначив керівник кластера "Картопля" компанії "Контінентал Фармерз Груп" Орест Кравчук.

comments powered by HyperComments